Успешно представяне на солистката Йоанна Минчева VІ в клас

 

 

 

 

Успешно представяне на солистката Йоанна Минчева VІ в клас от Групата „Красотата на детската песен“ с ръководител Аспарух Костов на Трети Детски фолклорен празник „Весел чичопей“ 2018г., с. Първомайци. Празникът се проведе на 21.04. в Народно читалище „Иван Вазов 1893“,участваха деца от селото,както и гости от с.Правда и Горна Оряховица.Йоанна се представи с песните „Брала мома ружа цвете “ и „Дзън, дзън Ганке ле“, с които обра овациите на публиката.

Туристическа седмица на ІV а клас

В периода 23-ти  – 27-ми април учениците от ІV а клас преживяха незабравими туристически следобеди. Във всеки един от дните след приключване на учебните занятия, децата поемаха по различен маршрут и оставяха диря след себе си. Поставиха ръчно изработени плакати свързани с опазване на околната среда. От кори за яйца направиха хранилки за птици и ги окачиха в парк „Детски кът“. Засадиха храсти в двора на училището. Посадиха дръвче в района на хижа „Божур“, с мотото „Засади дърво – създай живот“. Туристическата седмица приключи с пикник в двора на училището. Всяка една от дейностите беше придружена с много игри и забавления. В тях разбира се, участва и организаторът на туристическите “подвизи“ на ІV а клас – г-жа Славка Стефанова.

Снимки

Добрата новина

На 25 април група деца от 4.а клас на СУ „Георги Измирлиев“, с класен ръководител Славка Стефанова  – Димитър Патарински, Мартин Николов, Виктор Иванов, Алекс Димитров и Кристина Филипова намират в парк „Детски кът“ портфейл с пари  и лични документи. Веднага реагират и се обаждат на тел. 112, след което собственика е намерен и изгубената вещ му е върната.

За благородната  постъпка на  учениците и на тяхната класна ръководителка на 24 май – ден на българската просвета и култура и на славянската писменост,  ще бъдат  връчени награди от Директора на училището.

Специални награди и грамота за най-сложна композиция в Конкурса за изработване на фигури и инсталации от пластмасови отпадъци

Галерия

Галерията съдържа 9 снимки.

Специални награди и грамота за най-сложна композиция в Конкурса за изработване на фигури и инсталации от пластмасови отпадъци, посветен на Деня на Земята – 22 април, получиха ученици от 5 В клас. Те вложиха творчески и приложни умения при създаването … Има още

Пленер (рисуване на открито) с ученици

Галерия

Галерията съдържа 29 снимки.

По повод патронния празник на училището, на 24. 04. 2018 г., в парк „Христо Ботев” се проведе пленер (рисуване на открито) с ученици от 5-ти до 9-ти клас. Младите таланти изследваха на живо природните и архитектурни форми и ги притвориха … Има още

22 метрова рисунка под наслов „Земята се смее чрез цветята”

Галерия

Галерията съдържа 13 снимки.

По повод Деня на Земята, на 16. 04. 2018 г., в Спортна зала „Никола Петров” се изработи 22 метрова рисунка под наслов „Земята се смее чрез цветята”. За активното си участие, наши ученици от 5-ти и 6-ти клас, получиха грамота … Има още

Празнична изложба

Галерия

Галерията съдържа 5 снимки.

На третия ден от Великден (10. 04. 2018 г.) се откри празнична изложба с рисунки на ученици от 5-ти до 9-ти клас. Тя беше експонирана в кабинета по изобразително изкуство. Представени бяха разнообразни проекти за украса на празнични яйца. Изложбата … Има още

Работна среща по проект „The innovative European fusion of „Information, Communication and Technology“ and „Green Energy“, програма „Еразъм+“ в град Дервал, Франция

От  16 до 20 април екип на СУ „Георги Измирлиев”, Горна Оряховица участва в работна среща по проект „The innovative European fusion of „Information, Communication and Technology“ and „Green Energy“. Домакин на срещата беше училище „Lycée Saint-Clair Blain” в град Дервал, Франция. Това беше петата поредна среща на партньорите от България, Белгия, Франция, Испания, Германия и Швеция.

Учители и ученици обсъждаха възможностите на всяко училище да пести енергия и да използва възобновеми източници на енергия. На семинарите по информационни технологии учениците обучаваха учителите и съучениците си за работа с Trello, Socrative, Thinglink и Hot Potatoes. Участниците в срещата видяха как на практика се реализира използването на въозобновяеми енергийни източници.

Боян Тодоров от XIа клас, Серкан Иляз от XIа клас, Севдалина Генова от ХІІа клас и Мария Радева от ІXб клас, с ръководители Йорданка Симеонова – учител по информационни техонологии и Полина Йорданова – учител по английски език, участваха в дейностите по време на наситената и интересна петдневна визита. Учениците участваха в дискусии и семинари на английски език, общуваха със своите  връстници, усъвършенстваха комуникативните си умения и за пореден път осъзнаха необходимостта от изучаването  на чужди езици, което е едно от предимствата на СУ „Георги Измирлиев“.

Учениците презентираха своите идеи как училището да стане „по-зелено“, обучиха присъстващите как да използват Socrative чрез предварително подготвени видеоуроци и упражнения.

Организирано бяха направени посещения на училищната ферма за животни и на изграждащата се в момента инсталация за производство на „зелена“ енергия. Тя ще използва отпадъци от намиращата се до нея ферма за крави и по този начин ще се затвори напълно цикъла на производство. Един от партньорите в този проект е училището домакин. Посещенията на ферма за производство на биогаз и инсталация за производство на електроенергия от солената вода обогатиха познанията на всички участници за възобновяемите енергийни източници.

На проведения конгрес на младежта „Как да направя училището си „по-зелено“ учениците дискутираха проблеми, свързани с различните видове възобновяеми енергийни източници, начините за рециклиране, пестене на енергия и изготвиха съвети и препоръки за разумно използване на енергията.

Заключителна среща по проекта ще се проведе през юни 2018 година в Испания когато ще бъдат обсъдени всички извършени дейности по проекта и ще бъде направен отчет на резултатите от съвместната работа на шестте училища.

Снимки