Резултати, с които се гордеем!

Новини

Конкурс на тема: „Щастието да правим другите щастливи“

За Моника Стефанова Иванова от 6.в клас, получила поощрителна награда в конкурса, щастието е мъничко зрънце, заложено у всеки един от нас. Ние го поливаме, грижим се за него и то израства с нашата любов. Щастието е вътрешно усещане, духовен мир и удовлетвореност. То има собствено измерение за всеки човек.

Така мисли и Феодора Петрова Петрова от 6.а клас, получила втора награда за есето си. Според нея за някои щастието е в прегръдката на любим човек, за други – в материалните неща, за трети – в четенето на книги… Всеки има собствена представа за щастието, но за всички то е едно чувство на радост и удоволствие. То е онова чувство, което те кара да не сваляш усмивката от лицето си и да предизвикваш усмивки и у хората, които те заобикалят.

А Преслав Пламенов Кушев от 6.а клас, победител в литературния конкурс на тема: „Щастието да правим другите щастливи“, смята, че щастието е огромна удовлетвореност, голяма радост. То не избира нито времето, нито мястото, за да разцъфне. Щастието се поражда от помощта на приятели или от нашата помощ, насочена към тях. Китайска поговорка потвърждава това: „Ако искаш щастие за час, почини си; ако искаш щастие доживот, помогни на някого!“

За Стефан Бонев Ганев от 5.г клас, получил трета награда за рисунката си, щастието е голямо емоджи, заобиколено от много други различни емоджита – трябва да обичаме другите такива, каквито са.

Снимки