Мирела Радева и Литиратурен клуб „Ние, четящите и творящите“ носители на наградата „Млада Горна Оряховица”.

Новини

 Отличието се присъжда за втора поредна година на учащи за изключителни постижения и извоювани награди от международни и национални състезания, олимпиади и конкурси. Наградите бяха връчени по време на традиционната празнична среща на кмета инж. Добромир Добрев с културни и просветни дейци, която се провежда на 24 май.

В сферата на образованието и културата с наградата „Млада Горна Оряховица“ бе отличена единайсетокласничката Мирела Радева от СУ „Георги Измирлиев“. Тя е носител на първа награда от Първия Национален ученически конкурс „Времена и будители“ на Националния музей на образованието и РУО- Габрово. Мирела е отличена за представяне на филмите „Ние, достойните наследници“, посветен на основателя на училището Иван Момчилов и на патрона му Георги Измирлиев. Ученичката е носител и на много отличия от национални литературни и исторически конкурси, представя се отлично в училищни олимпиади и състезания. Мирела е организатор и водещ на много тържества, благотворителни акции и други инициативи на Училищния съвет.

В сферата на образованието и културата с награда бяха отличени момичетата и момчетата от литературния клуб на СУ „Георги Измирлиев“ – „Ние, четящите и творящите“. Той е създаден през 2016 г. от десетокласничките Мирела Радева, Николета Ганадолска, Теодора Кирова, Виолета Баждарова и Траяна Стоянова. Човекът, който насърчава и подпомага инициативите им е училищният библиотекар Даниела Данкова. Повод за създаване на клуба е седмица на четенето, в която е изготвен най-дългия читателски дневник от новосъздадения клуб. Дневникът е дълъг 55 метра и е изложен във фоайето на училището. Проект на участниците в клуба е направеният само за два месеца препис на „История славянобългарска“. Учениците от клуб „Ние, четящите и творящите“ са инициатори на много театрални представления, възстановки на важни исторически събития, тематични състезания и др.

Носителите получиха наградите си от кмета инж. Добромир Добрев, който поздрави събралите се в Художествената галерия „Недялко Каранешев” дейци на просветата и културата с празника 24 май.

Снимки