Ученици от СУ ”Георги Измирлиев” участват в среща против насилието над деца със специални образователни потребности в Португалия

Новини

Десетокласници от Средно училище „Георги Измирлиев“ прекараха  една седмица в град Томар, Португалия по проект на програма „Еразъм Плюс”.

Заедно с връстниците си от Полша, Испания, Турция и Португалия, децата участваха в дейности по проект „Как да предотвратим насилието над деца със специални образователни потребности” по Европейска програма за образование, обучение, младеж и спорт „Еразъм Плюс“.  Учениците от страните-партньори бяха подготвили кратки представления по темата за насилието и участваха в конкурс за писане и представяне на стихове против насилието в училище. Всички деца показаха своите таланти.

По време на престоя си в Португалия децата се учиха да плетат ризници, запознаха се с рицарски бойни стилове и оръжия, танцуваха португалски фолклорни танци, посетиха и някои от най-известните забележителности.

Участниците в проекти по програма Еразъм Плюс създават нови приятелства, опознават различни култури и упражняват своите умения по чужд език.

Снимки