ПОРЕДНА БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ В СУ „ГЕОРГИ ИЗМИРЛИЕВ“, ГР. ГОРНА ОРЯХОВИЦА

Галерия

За поредна учебна година по ученическа самоинициатива е организиран  благотворителен базар в СУ „Георги Измирлиев“. Родители, ученици и учители от училището участват в съвместни дейности.

На 18.12.2018 учениците от VI“а“ и IV“г“  зарадваха свои съученици и учители с прояви на благотворителност.

Шестокласниците с класен ръководител г-жа Кремена Петърчева  бяха подготвили вкусни домашни сладки. Със събраните средства ще бъде подпомогнато дете от училището, което е в затруднено финансово положение.  Идеята е това събитие да се организира и преди Великденските празници. Целта е да се покажат  християнските ценности за взаимопомощ, съпричастие и благотворителност.

„ – Отделеното време в семейството за изработката на сладките и мисълта, че помагаме на дете в нужда, възпитава настоящото поколение на труд, дисциплина и екипна работа“ – сподели класният ръководител.

Друг акцент в благотворителния базар е и съвместната дейност на ученици от IV“г“ клас с класен ръководител Ваня Радева и група „Смърфовете“ от ДГ“Щастливо детство“. Ученици от училището и детската градина, съвместно със своите родители изработиха прекрасни коледни играчки и картички. Събраните средства ще бъдат дарени във фонда на  „Българската Коледа“. Началото на общата дейност между училище и градина започна  в коледен спектакъл „Магията на Бъдни вечер и Коледа“ на 17.12.2018г. Децата възстановиха традициите на коледния обичай, подредена бе автентична коледна трапеза и звучаха коледни песни.

Желанието на за малки и големи е заразително!

Снимки