Интегриран урок по български език и литература и по изобразително изкуство

Галерия

На 27.03.2019 г. в СУ „Георги Измирлиев” се проведе интегриран урок по български език и литература на тема: Героите в приказката „Котаракът Наставник или Котаракът в чизми” и по изобразително изкуство на тема: Илюстрация.

Под наставленията на г-жа Гергана Жекова и д-р Димо Иванов учениците от 5.г клас показаха своите знания и умения за работа в екип пред учители от училището и ръководството.

В началото на часа учениците бяха разделени на четири групи, припомниха си героите на вълшебната приказка и функциите, които изпълняват в нея.

Г-жа Жекова даде насоки на петокласниците за писането на текст, свързан с образа на героите, а д-р Димо Иванов запозна учениците със спецификата на илюстрацията и нейните видове, използвайки презентация по темата, като задачата към децата бе да илюстрират приказните герои.

Учениците започнаха своята работа, проявявайки съсредоточеност и старание, а по лицата им се четеше нескрито удоволствие от съвместната задача. В края на часа всяка от групите представи текст и илюстрация към него, влагайки въображение и ентусиазъм.

Присъстващите учители благодариха на децата и колегите си за идеята и провеждането на урока, а петокласниците заявиха желание за още подобни часове.

Снимки