Слънчевата светлина днес беше знак за едно ново начало в СУ „Георги ИЗМИРЛИЕВ“

Галерия Новини Проекти и програми

Започнаха заниманията по интереси за учениците с група „Въведение в християнството и православните ценности“. Прекрасните ни второкласници приятелски се довериха на своя ръководител – отец Зоран Мамучевски. Някои от тях вече го познаваха и показаха своята радост още при първото занятие.
Православните християнски ценности се основават на обич, съпричастност, уважение, доброта и мъдрост. Това, макар и със свои думи, по детски искрено споделиха в разговора момичетата и момчетата пред своите учители – г-жа Кремена Енчева, г-жа Мария Николова и г-жа Ваня Радева.
Зарадвани от проявеното ученическо внимание в урока бяха директорът г-жа Криси Аврамова, заместник-директорите Петя Минкова и Йорданка Кушева.
В днешния благодатен есенен ден поставяме началото на добрата традиция към завръщане и проучване на християнската символика, към православните ценности, чрез които сме преминали през тежки, съдбовни изпитания.
Отец Зоран беше възхитен от желанието на второкласниците да получат по-задълбочени знания за Бог, за Пресветата Му Майка, за техния дом – църквата, за милосърдието и състраданието на добрите християни.
Пожелахме си успех на групата в дни на взаимност и щастие!