В началото на 2017/2018 учебна година

Новини

С обновено съвременно фоайе училището посреща ученици, учители, родители. То съчетава усета към красивото и успехите на учениците на СУ „Георги Измирлиев“.

През изминалата 2016/2017 учебна година учениците от клуб „Художникът – вълшебник“ към проект „Твоят час“ на МОН, с ръководител г-жа Наталия Горанова, изработиха българските букви по подобие на буквите от Двора на кирилицата в Първата българска столица – гр. Плиска. В началото на тази учебна година те вече са монтирани във фоайето на училището.

Това е израз на гордостта на СУ „Георги Измирлиев“ от своите ученици, които не забравят и възраждат постиженията на българския народ, наредил през Средновековието своето писмо, редом до това на гърци и латинци.

На тържественото откриване присъства инициаторът за създаване на Двора на кирилицата – г-н Карен Алексанян. Той поздрави учениците за родолюбието и майсторската изработка на българската азбука.

Училището посрещна първия учебен ден с модернизирано спортно игрище. Директорът – г-жа Криси Аврамова, кметът на гр. Горна Оряховица – инж. Добромир Добрев и  старши експертът по физическо възпитание и спорт в РУО гр. Велико Търново – г-н Красимир Узунов, срязаха лентата и поканиха учениците на игра с баскетболна топка.

По инициатива на г-жа Мария Николова, класен ръководител на ІІІа клас и г-жа Лидия Блажева, класен ръководител на ІІІ б клас, на 15 .09.2017 година се осъществи благородно дело.

Родителите на учениците от ІІІ а и ІІІ б класове дариха парите, отделени за букети за първия учебен ден, на две болни деца от гр. Хасково.

Събраната сума от 161 лева в ІІІ а  клас беше дарена на Николета Корондилева. Събраната сума от 292 лева в ІІІб клас беше дарена на четиригодишния Кристиян Милчев.