Прием след 7. клас СУ „Георги Измирлиев“

На фокус

Прием след 7. клас в двата утвърдени в СУ „Георги Измирлиев“ профила: „Чужди езици“ и „Природни науки“: – постоянно квалифициращи се и загрижени за успеваемостта на учениците учители; – обновена материална база по най-съвременни стандарти; – отлични условия за спорт, екологично и здравно образование; – свобода и творчество, съвременна методика на преподаването, резултати, социална активност и сигурност за учениците!

 

Покана за родителска среща

На фокус

Уважаеми родители на учениците от VII “а“, VII “б“, VII “в“, VII “г“ класове,

 Каним Ви на съвместна родителска среща,

която ще се проведе на 12 май 2021 г. ( сряда ) от 17,30 ч.

в двора на СУ „Георги Измирлиев“.

Очакваме Вашето ангажирано присъствие!

Ръководството и класните ръководители на седмите класове

ПРИЕМ В ПЪРВИ КЛАС НА УЧЕБНАТА 2021-2022г.

На фокус

Уважаеми родители,

Системата за прием в I клас ще бъде отворена от 10.00 ч. на 10.05.2021 г.(понеделник).

Електронни заявления може да се подават от страницата на Община Горна Оряховица, на място в училище или директно от тук.

Среща на г-жа Аврамова с нашите шампиони

На фокус

Най-прекрасната част от учителската професия е общуването с децата и младите хора. В този случай – нещо много повече – подкрепата на учениците ни, донесли спортна слава на СУ „Георги Измирлиев“, на града и на родината ни.

На Светла сряда след Възкресение Христово г-жа Криси Аврамова – директор на Гимназията, посрещна в кабинета си нашите шампиони по спортна акробатика: Елина Хинкова –  9. а клас, Елеонора Помакова – 9. б клас, Михаела Ганчева – 8. а клас, Мартин Николов – 7. а клас и Магдалена Тодорова – 5. б клас.

Разговорът започна от вярата, устремеността и красотата, които греят от лицата на учениците ни. Г-жа Аврамова поздрави всеки от тях, предаде специални поздрави за техните родители и треньори. Директорът изрази своите възхищение и подкрепа за отличното представяне на нашите акробати на Международния турнир по спортна акробатика в София, проведен в края на отминалия месец април. Състезателите споделиха, че нивото на организация е било много високо. На въпроса на директора кое е било най-трудно, уникално възпитаните ни и скромни деца отговориха – притеснението. Обясниха, че работят върху психологическата си издържливост, а също така, че са им липсвали състезания предвид ограниченията на пандемията. На турнира в столицата са имали три състезателни дни с изпълнения на по едно съчетание и един тренировъчен ден. В свободните минути са гледали с огромно внимание и вълнение надпреварите в Световната купа.  „Виждаме колко много работа ни чака да сме по-уверени на квадрата.“ – сподели Елина Хинкова, която тренира вече 11 години. Маги Тодорова разказа, че се прегръщат и гледат в една точка преди изпълненията си, а нейната партньорка Елина допълни с усмивка за късметлийската чанта, която си носят. Елеонора Помакова и Михаела Ганчева пък си имат играчки – талисманчета. Повтарят си, че е необходимо спокойствие.

Нашите уникални ученици съчетават часовете в училище ( присъствено или онлайн ) с 3 до 4-часови тренировки всеки ден. Те са в залата вече 7, 8, 11 години като спортисти… Ели Хинкова е убедена, че най-важни са организацията и дисциплината. Мартин се усмихваше чаровно, кимайки кавалерски в потвърждение на думите на фините млади дами.

Г-жа Аврамова отправи пожелание да бъдат все така усмихнати, лъчезарни, още по-уверени. Развълнувана ги насърчи: „Изразяваме убеденост, че Вашият победен път ще продължи! Нека българският химн да звучи във Ваша чест, да прославяте България, да радвате родителите и съгражданите си!“

 

Втора благотворителна инициатива за деня – от второкласниците ни

На фокус

Уважаеми колеги, Предлагам още една публикация: Втора благотворителна инициатива за деня – от второкласниците ни След като учениците от 2.в клас, техните родители и баби очервиха яйцата на Велики четвъртък, те, заедно с г-жа Кремена Енчева и г-жа Силвия Стойнева взеха решение да ги дарят на социалния комплекс при храма „Свети Трисветители“. Усмихнатите ни деца са част от училищната група на отец Зоран Мамучевски, с когото изучават православните християнски ценности и традиции. В духа на Великден учениците от 2.в клас и учителите им посетиха храма, дариха боядисаните яйца и великденските картички за потребителите на социалната кухня. Посланието на нашите питомци е за светли Възкресенски празници и вяра в чудесата!

На Велики четвъртък традициите са живи в СУ „Георги Измирлиев“

На фокус

По традиция на Велики четвъртък учениците от начален етап боядисаха яйца.От своите учители те научиха за най-светлия Християнски празник. Първото яйце боядисаха в червено и с кръстче на челото спазиха обичая за здраве. Някои омесиха обреден хляб, а други дариха своите писани яйца в църквата на отец Зоран. Всички подходиха творчески, използваха различни техники и показаха завидни умения. Всяко дете занесе яйце вкъщи, за да се сбори с него на Великден.

Светли празници!

Три поколения – деца, родителите им и бабите, боядисваха заедно яйца на Велики четвъртък в СУ „Георги Измирлиев”.

На фокус

Три поколения – деца, родителите им и бабите, боядисваха заедно яйца на Велики четвъртък в СУ „Георги Измирлиев”. Инициативата е на 2 „в” клас и неговите ръководители Кремена Енчева и Силвия Стойнева. Те откликнаха на поканата на Фондация „Лале” да се включат в Световния ден на солидарността между поколенията. Той се отбелязва на 29 април, а тъй като тази година датата съвпада с Велики четвъртък, когато се боядисват великденските яйце, бе решено да се организира боядисване в училище.

Виж още….

Великденски празници

На фокус

Уважаеми учители, ученици, родители, партньори и приятели,

 В очакване на Възкресението се обръщам към Вас с пожелания за здраве и благодатна радост, смирение и вдъхновение за добри дела!

Седмицата на страстите Христови е… Велика сряда! В настоящето ни е необходима много по-силна вяра, за да се извисим над трудностите, които са около нас, за да не им позволим да владеят живота ни.

Нашите ученици от начален и прогимназиален етап, от клуба за занимания по интереси „Забавно програмиране“ и техните учители внесоха още по-искрящи цветове, красота и настроение в СУ „Георги Измирлиев“. Помогнахме и за украсата на града ни.

Въпреки болестите и бедите, които ни споходиха в изтеклата година, ние продължаваме да учим със старание, да работим упорито, да творим, да подобряваме средата в нашето любимо училище, защото сме осъзната общност. И така ще бъде!

Нека всеки от нас да укрепи вярата си, ценностите си, да дава обич със сърце и душа, защото доброто е като светлината. Има ли го – има живот и устрем за нови идеи, градежи и реализирането им.

Благословени и светли Възкресенски празници желая на всички и нека по Божията воля да вървим с лекота по пътеките на благодатта!

Криси Аврамова,

Директор на СУ „Георги Измирлиев“