На гости на малчуганите от детска градина „Ален мак“

На 29.03.2018г. участниците от Театрален клуб „Раховче“ посетиха малчуганите от ДГ „Ален мак“. На децата беше изнесен спектакъла „Пролет е дошла“.

Актьорите, чрез своето изпълнение, „заредиха“ с приятни емоции малките възпитаници от І-ва група.

Участниците получиха заслужени аплодисменти.

Снимки

Съвместен урок по четене на тема „Пролетни празници“ – I в – IV в клас

На 28.03.2018г. във връзка с четивната грамотност на учениците от начален етап се проведе съвместен урок с учениците от Ів и ІVв клас на тема „Пролетни празници“.

Децата от двата клас четоха от презентационни слайдове информация, легенди. Бяха засегнати всички пролетни празници.

С прочита учениците се заредих с приятни емоции.

Снимки

Областно състезание на „Детско полицейско управление“

На 27.03.2018 година в СУ „Вичо Грънчаров“ гр. Горна Оряховица се проведе областно състезание на „Детско полицейско управление“, организирано по проект на МВР. Гости бяха г-н В. Къндев – Началник РУ гр. Велико Търново, г-н П. Лазаров – Началник РУ гр. Горна Оряховица  и други представители на органите на реда, г-жа Й. Кушева – заместник кмет на Община Горна Оряховица,  г-жа Р. Личева – Началник на РУО Велико Търново, директори и ръководители. Отборите са от четирима ученици от различни населени места в област Велико Търново. Точният регламент за провеждане на областното състезание за определените от всяко ДПУ доброволци беше съобразен с приложените: „Правила за провеждане на национално спортно състезание“, като бяха включени елементи и от трите направления – Полицейска лична защита, Безопасност по пътищата и Оказване на първа долекарска помощ – БЧК/МБЧК. След теглене на жребий отборите заеха места на определените позиции. Надпреварата за призово място повдигна състезателния дух на децата и те се представиха достойно. Жури определи безапелационните победители. Отборът на СУ „Георги Измирлиев“ успешно преодоля всички „изпитания“. Класира се на второ място във област Велико Търново. Преди състезанието репортер от БНР взе интервю от участниците. Състезанието приключи с награждаване на отборите, заели призовите места.

Снимки

Пролетен бал на учениците от седми клас

В рамките на Измирлиевите дни в училище, учениците от седми клас се събраха на пролетен бал.  С много веселие, забавни игри и танци отбелязаха настъпването на пролетта.

За доброто настроение  на  съучениците се погрижиха Ралица Андреева и група акробати от КСА „Акро Нова“ и братята Данаил и Мартин Николови от СК „ Джим Денс“.

С танц се представи седмокласничката Ирен – Мари  Дочева от балет „Калина“, а индивидуална песен изпя Поля Димитрова.

Кулминацията на забавленията беше номинирането на мис и мистър бал – Ирен-Мари Дочева и Димитър Янков.

Снимки

Ние можем да четем!

Учениците от 1.a и 4.а клас, с класни ръководители госпожа Милена Иванова и г-жа Славка Стефанова, посрещнаха пролетта заедно и по нетрадиционен начин. Децата показаха как могат да четат и колко красиво пишат. Всички произведения бяха с пролетна тематика. Първокласниците се опитаха да затруднят по-големите ученици с гатанки, а те от своя страна предложиха на малчуганите да довършват стихове с рими. Показаха отлична четивна техника на художествени, научни и непознати текстове. Пренесоха се в света на басните и драматизираха главните им герои. Подариха си взаимно красиви ръчно изработени и надписани картички.Часът завърши с песен за буквичките и заслужени награди.

Снимки