СЪОБЩЕНИЕ

Електронният прием за І клас започва в 10.00 часа на 22.05.2018г. и продължава до 23.59 часа на 30.05.2018г.

Линкът за електронен прием е поставен на сайта на Община Горна Оряховица и сайта на СУ ”Георги Измирлиев” и ще е активен от 22.05.2018г.

Линк за електронен прием:

https://priem1class.g-oryahovica.org/

Дата на класиране: 04.06.2018г. до 17.00 часа.

Начална дата на записване: 06.06.2018г. от 09.00 часа.

Крайна дата на записване: 12.06.2018г. до 17 часа.

Родителски срещи за бъдещи първокласници:

14.06.2018г. от 17.30 часа по паралелки

13.09.2018г. от 17.30 часа по паралелки

„Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“

Районен съд – Горна Оряховица и Средно училище „Георги Измирлиев“ през учебната 2017/2018 година работиха съвместно по Образователна програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“.

Бяха разгледани осем теми и симулации, в които учениците от гимназиален етап се запознаха отблизо с работата на съда, с  превенцията срещу употребата на наркотични вещества, кибер престъпленията, домашното насилие, трафика на хора, детското насилие, хулиганските прояви и други казуси.

С особено голям интерес премина представянето на наученото в рамките на образователната програма. Учениците разиграха симулативен процес – съдебно производство по гражданско дело, като  влязоха в ролите на съдиия, прокурор, адвокат, ищец, ответник, социален работник.

Подготовката и реализацията на този симулативен съдебен процес, както и срещата с юристите, спомогна за повишаване откритостта и доверието  на подрастващите към институциите през призмата на правните професии и работата им.

След приключване на симулацията, организаторът на инициативата  – г-н Вардаров, председател на Районен съд – Горна Оряховица благодари за старанието и сериозната подготовка на съдебното заседание и връчи удостоверение всеки от участниците.

Снимки

Резултати, с които се гордеем!

Конкурс на тема: „Щастието да правим другите щастливи“

За Моника Стефанова Иванова от 6.в клас, получила поощрителна награда в конкурса, щастието е мъничко зрънце, заложено у всеки един от нас. Ние го поливаме, грижим се за него и то израства с нашата любов. Щастието е вътрешно усещане, духовен мир и удовлетвореност. То има собствено измерение за всеки човек.

Така мисли и Феодора Петрова Петрова от 6.а клас, получила втора награда за есето си. Според нея за някои щастието е в прегръдката на любим човек, за други – в материалните неща, за трети – в четенето на книги… Всеки има собствена представа за щастието, но за всички то е едно чувство на радост и удоволствие. То е онова чувство, което те кара да не сваляш усмивката от лицето си и да предизвикваш усмивки и у хората, които те заобикалят.

А Преслав Пламенов Кушев от 6.а клас, победител в литературния конкурс на тема: „Щастието да правим другите щастливи“, смята, че щастието е огромна удовлетвореност, голяма радост. То не избира нито времето, нито мястото, за да разцъфне. Щастието се поражда от помощта на приятели или от нашата помощ, насочена към тях. Китайска поговорка потвърждава това: „Ако искаш щастие за час, почини си; ако искаш щастие доживот, помогни на някого!“

За Стефан Бонев Ганев от 5.г клас, получил трета награда за рисунката си, щастието е голямо емоджи, заобиколено от много други различни емоджита – трябва да обичаме другите такива, каквито са.

Снимки

The 4 Cs – Conflict, Communication, Creativity, Computers

Проектът ще стартира на 1 юни 2018г. и е с продължителност  1 година.

Осем педагогически специалисти от училището ще участват в поредица от обучения във Флоренция, Барселона и  Дъблин  по теми: „Креативност, иновация, мотивация и нови обучителни методи”, „Нови методи за решаване на конфликти, стратегии за мотивация и съвместна работа”, „Социалните медии и уеб решения за класната стая”, „Използване на таблети и смартфони като образователен инструмент”. Избраните курсове  представляват една модерна програма за постигане на европейско качество  и високи стандарти в образователно- възпитателната работа на учителите.

Участието на  училищния персонал в дейности за мобилност с цел обучение, ще изисква от участниците:

– Да повишат уменията си за работа с цифрови инструменти, образователни игри, дигитални  средства, образователни платформи;

– Да овладеят и прилагат образователни подходи, базирани на ключови компетентности за работа със социални медии и уеб решения;

– Да придобият опит  в разработване и прилагане на нови методи и програми за справяне с конфликти, мотивация и стратегии за сътрудничество;

– Да разработят интегрирани образователни дейности, които да позволят на учениците да развиват креативността си, критичното мислене и постигат целеви резултати в повече компетенции;

Проектът The 4 Cs- Conflict, Communication, Creativity, Computers е отговор на колектива в стремежа му за насърчаване на отворено и гъвкаво обучение и издигане в приоритет на инвестициите в образованието и обучението.

Проектът ще допринесе за повишаване на качеството на преподаване на педагогическите специалисти и превръщането на образователния процес в ефективен и интересен,. Ученикът ще бъде поставен в центъра на обучителния процес и ще се занимава с области, които отговарят на неговите интереси.

В рамките на едногодишния период на проекта учителите, участвали в обучението, ще създадат блог, който ще представя всички дейности и придобит опит по време на обученията. В него ще бъдат направени връзки към други блогове или уеб страници, ще бъдат публикувани снимки на дейности, свързани с проекта. Ще се проведат семинари с учители от училища от региона, ще бъдат обобщени постигнатите резултати от работата с ученици посредством разработени анкети, ще бъде информирана обществеността чрез медиите (вестник, местен телевизионен канал, социални мрежи) за дейностите по проекта.

Информацията от блога и семинарите ще може да се използва като учебен ресурс за разработване на обучителни материали.

Непосредствено след обучението ще започне интегриране на компетентности и европейски опит, придобити по време на обучението.

„Розите на България“

Вдъхновени от българския дух и традиции на  11-ти май – ден за почит и признателност към делото на първите просветители светите братя Кирил и Методий  и във връзка с Инициативата на Министерството на образованието и науката „Розите на България“  в Средно училище „Георги Измирлиев“ се  организираха  празнични изяви –  надиграване с  български хора в двора на училището и  тематична ученическа изложба, открита във фоайето.

Българските  букви, изписани в тетрадките от ръцете на най-малките ученици, техните цветни рисунки и апликации, разкриваха трепета и вълнението им от срещите и играта със словото.

Проекти, посветени на Търновската, Охридската и Преславската книжовни школи както и авторски текстове, вдъхновени от средновековната българска традиция, бяха разположени в тематичния изложбен кът.

В духа на старобългарската книжовна традиция и историческото ни минало  учениците представиха своя съвременен авторски прочит като написаха поетични текстове със заглавие „Моята азбучна молитва“, с характерния за оригинала азбучен акростих.

Отличаващ се със своя оригинален, прецизен и творчески подход , е  изработеният от учениците макет на църквата „Свети Наум“ в Охрид, чиито загадъчно светещи прозорчета примамват погледа и разпалват въображението.

Кръшни български хора под звуците на „Празнична сюита“ в изпълнение на оркестъра на Българското национално радио и ансамбъл „Тракия“ извиха учениците в деня на „Розите на България“ в училищния двор.

Снимки изложба

Снимки – кръшно българско хоро