Посещение на 1.а клас в Общинска библиотека гр. Горна Оряховица

В навечерието на своето завършване, учениците от 1.а клас на СУ “Георги Измирлиев“ направиха още една крачка по пътя на знанието. Заедно със своите учители г-жа Стефанова и г-жа Геранлиева, те посетиха детския отдел на Общинска библиотека гр. Горна Оряховица, на която станаха и достойни членове. Децата имаха възможност да се докоснат до голямото разнообразие от детска литература. Научиха за реда, по който се подреждат произведенията и видяха книгите, които трябва да прочетат през лятната ваканция. Любознателните малчугани чуха молбите на книгата и обещаха да ги спазват. Рецитираха “Стихотворение за доброто“ и четоха непознати текстове. Всички получиха читателски дневници, в които да записват своите впечатления от прочетеното. В края на срещата дариха за всички малки читатели на библиотеката вечните истории за Хитър Петър и ръчно изработени книгоразделители.

Снимки

Ученици засадиха бор в двора на училището

На 02.05.2019 год. ученици от 5.а и 5.г клас заедно със своите учители Л. Владова, Кр. Янкова и М. Чолакова засадиха борче в двора на училището. Началото на инициативата бе в Измирлиевите дни на благотворителен базар за цветя.

Учениците и учителите обещават да се грижат за борчето и се надяват то да расте под грижите на бъдещите поколения.

Снимки

Проект за екологията събра ученици от четири държави в СУ „Георги Измирлиев”

Ученици от Италия, Чехия и Румъния гостуваха на връстниците си от СУ „Георги Измирлиев”, за да обсъдят проблемите за опазването на околната среда.

Поредният проект на СУ „Георги Измирлиев”, финансиран от Европейска програма за образование, обучение, младеж и спорт „Еразъм Плюс“, събра младежи на възраст 15-18 години.

В рамките на едноседмичния си престой тук, учениците участваха в редица дейности, свързани с проекта. Програмата беше наситена със състезания, изложби, посещение на туристически обекти, танци и песни.

На работна среща бяха  представени резултати от анкети и състезания за пестене на електроенергия, за рециклиране на отпадъците, за опазване на околната среда. Учениците изработиха картини от рециклирани материали и направиха изложба с тях. Всяка от картините изразяваше послание за опазване чистотата на природата.

Освен екологични теми, програмата включваше занимания, които целяха да запознаят гостите с нашата история, традиции и култура. Участваха в редица дейности като тъкане, средновековни занаяти, народни танци и обичаи. В края на престоя си тук, гостите вече знаеха текста на „Мома Яница” и танцуваха право и Дунавско хоро.

За децата, участници по проекта, тази среща – трета поредна след тези в Италия и Румъния – беше по-емоционална от всякога. Срещата ще остави приятелства, които ще продължат дълго във времето, преживявания и емоции, които ще се помнят вечно.

Чрез участието си в подобни проекти, Гимназията дава възможност на своите възпитаници, докато решават глобални проблеми, да развиват социални и комуникативни умения, да прилагат на практика наученото в часовете по чужд език, да опознаят други страни и култури, да разширят мирогледа си.

Снимки