Призив във връзка с COVID19

На фокус

Скъпи ученици и учители,

Уважаеми родители,

 Намираме се в сложна ситуация на извънредно положение във връзка с нарастващото разпространение на вирусната инфекция COVID-19. Този факт изисква от всички нас да бъдем изключително отговорни. За да сме здрави – ние, нашите съученици, учители, родители, приятели – трябва да се предпазим! Ще намалим риска от разболяване с отговорното спазване на няколко простички правила или стъпки към здравето: Има още

НА УЧИЛИЩЕ У ДОМА

На фокус

Скъпи ученици, уважаеми учители и колеги, уважаеми родители и приятели на СУ „Георги ИЗМИРЛИЕВ“!
Намираме се в неподозирано сложна ситуация – извънредно положение поради разпространението на вируса COVID-19. Всички, макар и на превантивна дистанция един от друг! Няма да говоря за болестта сега. Правим го всеки ден.
Ще говоря за възхищението си от учителите, които успяха за ден-два да създадат достъпни условия за пълноценна и адекватна на възрастта на учениците ни онлайн комуникация! Браво на Вас, скъпи колеги.
Всички ученици на СУ „Георги Измирлиев“ от първия ден – понеделник, 16 март 2020 г. се обучават дистанционно с различни електронни платформи, според възможностите и потребностите им!
Ще говоря за възхищението си от мобилизацията и труда на всички колеги – педагогически и непедагогически персонал в училище!
Ще говоря за възхищението си от родителите за съпричастността и отговорността, които проявяват!
Ще говоря за възхищението си от учениците – невероятно ангажирани и изпълнителни сте, деца!
Ще говоря за обич – към всички Вас – в първия ден на новата астрономическа пролет и винаги!

Криси Аврамова

Директор на СУ „Георги ИЗМИРЛИЕВ“

 

 

Активиране на предоставените от МОН акаунти за OFFICE 365

На фокус

Във връзка с въведеното извънредно положение и 
необходимостта от осигуряване на обучение от разстояние, МОН осигури акаунти (профили) за ученици и учители, създадени в домейна – edu.mon.bg. 

В срок до понеделник  е необходимо е всички ученици и родители на ученици под 14 години да извършат регистрацията  в сайта office.com и да уведомят класния ръководител, че са се регистрирали успешно.

За ваше улеснение  сме качили видео с инструкции за осъществяване на регистрацията тук

Данните необходими за създаване на вашите профили ще ви бъдат индивидуално предоставени от класния ръководител.

  АКТИВИРАНЕ НА АКАУНТ ЗА OFFICE 365 И ДОСТЪП ДО ПЛАТФОРМАТА MICROSOFT TEAMS ОТ УЧЕНИЦИТЕ И УЧИТЕЛИТЕ 

1.Отворете сайта office.com

2.Въведете Вашето потребителско име от вида ime@edu.mon.bg и щракнете „Напред“. 

3.Въведете паролата и щракнете „Влизане“. 

Паролата, която Ви е предоставена от училището, е временна. При първо влизане ще трябва да я смените с Ваша парола. 

Новата паролата, която ще въведете трябва да бъде най-малко 8 символа, на латиница и да съдържа комбинация от малки, главни букви и цифри.

4.Въведете текущата парола, която Ви е предоставена, а след това два пъти въведете нова парола и щракнете „Влизане“.

5.Също така трябва да въведете алтернативен е-мейл и мобилен телефон за допълнителна сигурност и за възстановяване на забравена парола. 

Запомнете тази парола и не я предоставяйте на никого. 

Използвайте Вашият акаунт и паролата си да достъпвате облачните услуги на
Teams. 

Връзките учител-ченик ще бъдат прибавени автоматично към вашия профил в Майкрософт, вкл. виртуалната класна стая –

 

 

 

Организация за получаване на учебници и други необходими помагала за учениците на СУ „Георги Измирлиев“

На фокус

Уважаеми ученици и родители, както вече беше оповестено в обръщението на г-жа Криси Аврамова, директор на СУ „Георги ИЗМИРЛИЕВ“, ежечасно следим и изпълняваме заповедите на отговорните институции. Създаден е алгоритъм от предпазни мерки за неотложно пребиваващия персонал в училище. Предложението за получаване на учебници и други необходими помагала, оповестено за утре – понеделник, 16 март 2020 г. остава. Часовете, в които можете да извършите това действие са от 9.00 до 13.00 ч. За Вашата сигурност, скъпи ученици и родители, редът ще бъде следният: На входа на училището ще бъдете посрещани от упълномощени за това служители на училището. Те ще пропускат групи до 10 човека в случай на струпване. Персоналът ни ще дeзинфекцира влизащите в училище, които по най-бързия начин ще прибират необходимите за дистанционния обучителен процес учебници и помагала. Винаги сме в готовност за помощ при съзнателно и обмислено взети мерки за сигурност. За директора, учителите и персонала на СУ „Георги ИЗМИРЛИЕВ“ няма нищо по-важно от живота и здравето на учениците, родителите, учителите и цялата общност! Заедно сме в тези тежки времена, отговорни, спазващи ред и единни!

Обръщение на директора във връзка с коронавирус COVID-19.

На фокус

Уважаеми ученици, учители и родители,

Намираме се в една извънредна и сложна обществена ситуация, на която повечето от нас са свидетели за първи път. Днес Народното събрание на Република България одобри предложението на Министерския съвет за въвеждане на извънредно положение в страната за един месец заради разпространението на заразата от новия коронавирус COVID-19. Въведени са строги противоепидемични мерки на територията на цялата страна, една от които е преустановяването на учебните занятия и всички извънкласни мероприятия в училищата до 29 март 2020 г. В СУ „Георги Измирлиев“ има създадени условия и от 16 март 2020 г. (понеделник) въвеждаме различни електронни дистанционни форми на обучение и комуникация от I до XII клас. Искам да уточня, че срокът и обхватът на мерките може да бъде променян в зависимост от развитието на епидемичната ситуация в страната.

          Това, което трябва да осъзнаем в този труден период, са отговорността, която всички трябва да споделяме и подкрепата, която като хора трябва да си оказваме. Мерките са крайни, но те целят опазването на живота и здравето на всички нас! Още веднъж Ви призовавам към внимание, разумно възприемане на цялата сериозност на ситуацията и строго спазване на дисциплина – лична и колективна!

          Какво конкретно ще се случи в ежедневието Ви предвид въведеното извънредно положение и обучителния процес?

          Скъпи ученици,

          Класните ръководители ще изпратят на всеки от Вас седмичното разписание по паралелки. Дистанционното обучение се подчинява на изискването ежедневно да имате до 4 учебни часа. Те ще започват в 9.00 часа сутринта с десетминутни междучасия, всеки делничен ден. Ще имате достъп до електронните ресурси на издателствата „КЛЕТ БГ“, „Просвета“, „Анубис-Булвест“, „Бит и техника“, „Школо“. От Вашите учители ще получавате най-разнообразни материали, указания, тестове, упражнения, проекти, видеоклипове и т.н. Настоятелно Ви призовавам да бъдете отговорни, последователни и изчерпателни в изпълнението на ученическите си задължения. Четете, пишете и творете, мили деца! Така трудното време ще бъде преодоляно по-успешно! Ежедневно общувайте дистанционно с учителите, задавайте ни въпроси, интересувайте се за динамиката на събитията, които произтичат от установеното извънредно положение.

          Още едно конкретно уточнение! На 16 март 2020 г. (понеделник), от 9.00 ч. до 15.00 ч. училището ще бъде отворено и всеки ученик ще може да прибере необходимите учебници и помагала от училищните стаи и шкафове.

          Спазвайте на няколко простички правила или стъпки към здравето (както Ви харесва)! За да бъдем здрави – ние, нашите съученици, учители, родители, приятели – трябва да се предпазим! Така ще намалим риска от разболяване!

Как?

 • Най-важно! Старателно измивайте ръцете си с вода и течен сапун: преди хранене, след ползване на тоалетна, след изхвърляне на ползвани хигиенни кърпички, след приключване на храненето, след кихане или кашляне, когато ръцете са замърсени.
 • Дезинфекцирайте ръцете – на учениците това да става под контрола на учител!
 • Очи, нос и уста НЕ се докосват с неизмити и непочистени ръце! Ако в тях попаднат вируси и бактерии, е напълно възможно да се разболеете!
 • Проветрявайте често помещенията в дома си! Чистият въздух освежава и елиминира риска от разпространение на вирусите.
 • Ако почувствате неразположение, веднага се обърнете към личния лекар!

 

Уважаеми родители,

 

Помагайте и подкрепяйте Вашите деца! Моля Ви за контрол, който да оказвате при изпълнението на задачите и упражненията. Обръщайте им още повече внимание, обградете ги с топлина, почивайте си с тях, разговаряйте.

 

Скъпи колеги,

Убедена съм, че заедно, с мъдрост и постоянство ще се справим! Реалността е тази. Нека да мислим и действаме трезво, отговорно и загрижено за живота! С общи усилия и спазване на правила и мерки след един определен период ще изпълним със светлина и щастие СУ „Георги Измирлиев“!

Криси Аврамова

Директор на СУ „Георги Измирлиев“

„УЧИМ ОНЛ@ЙН С УЧИТЕЛ” – В ПОМОЩ НА СЕДМОКЛАСНИЦИТЕ

На фокус

Уважаеми ученици от 7 клас,

Имате възможност да се упражнявате по български език и по математика през грипната ваканция като гледате видеоуроци с от домовете си. http://www.prosveta.bg/grafik-onlain-uroci-s-uchitel

Целта е да се чувствате по- подготвени и сигурни в себе си на националното външно оценяване!

Началото е днес,  11 март! Жела Ви успех!!

Очакваме ви на училище  здрави и отпочинали, с нови сили и позитивно настроение  в понеделник, на 16.03.2020 г.

Криси Аврамова

Директор на СУ „Георги Измирлиев“

Предпазни мерки във връзка с епидемиологичната обстановка в страната

На фокус

Скъпи ученици, уважаеми родители, колеги,

Във връзка със сложната епидемиологична обстановка, призовавам учениците, учителите и служителите на СУ „Георги Измирлиев“, гр. Горна Оряховица:

 1. Да не напускат дома си, ако не се налага, с решение на родителите, до 15.03.2020г включително.
 2. Да не се събират с приятели и съученици където и да е – в заведения, фитнес зали, спортни зали, кино салони, театри, библиотеки, молове …!
 3. Да не се ръкуват и прегръщат с близки, с които да се срещат само при необходимост!
 4. Да подготвят за предстоящите учебни занятия лични предпазни средства (гел за дезинфекция на ръцете, мокри дезинфектиращи кърпички).
 5. В училището да използват активно и отговорно всички средства за лична хигиена!
 6. Да бъдат търпеливи при работата на работници в училището при обработка на всички повърхности на всяко ученическо място!
 7. Да поемат общата ни отговорност за запазване здравето на учениците, учителите и служителите в училище!
 8. Да уведомят родителите да не посещават училищната сграда до момент на отмяна.
 9. Контактите с директор, класни ръководители, учители и служители да се осъществяват по телефон или онлайн и др.
 10. Отменят се всички извънкласни и извънучилищни дейности и мероприятия до края на учебните занятия за учебната 2019/2020 година !

 

 

Грипна ваканция

На фокус

Уважаеми ученици,
Информираме Ви, че от 6 март 2020 година (петък) до 13 март 2020 година (петък), включително, със Заповед на министъра на образованието, сте в грипна ваканция.
Очакваме ви на училище на 16 март 2020 година (понеделник)!