Кампания „Дни на безопасността на пътя“ Мото на кампанията: “Остани жив! Пази живота!“

На фокус

СУ „Георги Измирлиев“ се включи в Европейската седмица на безопасността на движението със следните дейност.

Учениците от Iб клас с ръководител Юлия Радева изработиха табло с правила за безопасно движение на пътя. Таблото е поставено в централното фоайе на училището.

Workshop с 6г клас под ръководството на Кремена Янкова: изработване на значки и постери.

Учителите в СУ“Георги Измирлиев“ популяризираме инициативата на Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL,

целяща да намали до 0 /нула/ поне за един ден броя на загиналите при пътно транспортни произшествия.

СУ „Георги Измирлиев“ се включи в Европейската седмица на безопасността на движението с инициатива за съпричастност

На фокус

Кампания „Дни на безопасността на пътя“

Мото на кампанията:“Остани жив! Пази живота!“

 За пета поредна година Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL организира тази кампания, целяща да намали до 0 /нула/ поне за един ден броя на загиналите при пътно транспортни произшествия.

СУ „Георги Измирлиев“ – Горна Оряховица се включи в Европейската седмица на безопасността. Във връзка с провеждане на инициативата призоваваме всеки /ученик, родител, учител/ да се включи, като даде обещание за безопасно поведение на пътя чрез попълване на приложения по-горе формуляр.

Моля, подкрепете и популяризирайте инициативата за поне един ден с 0 пострадали при пътно транспортни произшествия като изтеглите и попълните формуляра!

 

Отблясъци от първия учебен ден

На фокус

Нашите деца-цветя,
окъпани във светлина,
с най-щастливите лица,
прегърнаха учители като слънца!
Да бъде здраве,
да не попадаме в беда,
да открием знания дори в неизвестността!
Да бъде радост, да няма тъга,
за да мечтаем смело – с искрящи сърца!

 

Най-хубаво е, когато единствената „зараза“ е добрият пример!

На фокус

В деня на Вяра, Надежда, Любов и тяхната майка София ръководният екип на СУ „Георги Измирлиев“, работейки на пълна пара в добро настроение, отдъхна за минути – в още по-добро настроение! Днес директорът г-жа Криси Аврамова и нейните заместници – г-жа Петя Минкова, г-жа Йорданка Кушева и г-жа Йорданка Симеонова посрещнаха колегите и учениците екипно, в нашите цветове, избрани от питомците ни в учебната година под знака на обучението в електронна среда от разстояние.

„Водени от мъдростта, сме единни в различията – с вярата в знанието, любовта към учениците и надеждата за добри настоящи и бъдещи години за Гимназията! А тя е само една!“- сподели г-жа Аврамова.

С подобни усмихнати послания зарадваха децата си и колегите учителите от целодневна организация на учебния ден в начален етап. Екипността и обичта към професията са техни отличителни черти, за което получават заслужена похвала.

VI „г“ клас и неговият класен ръководител – когато редът означава красота и уважение

На фокус

На първия си учебен ден за новата 2020/2021 г. учениците от VI „г“ клас първи от всички облякоха новите униформи. Младите възпитаници на най-старото училище в град Горна Оряховица си направиха снимка за спомен със своя класен ръководител д-р Димо Иванов, с която увековечиха това паметно за тях и за Гимназията събитие.
С нескрит плам те демонстрираха своята принадлежност към голямата общност на измирлиевци, носейки символа на Гимназията, извезан отляво… до сърцето!

Това е добрата новина днес и примерът занапред!

Ръководството на СУ „Георги Измирлиев“ изразява възхищение и похвала към учениците и учителя!

 

 

 

 

15 септември е!

На фокус

Най-сетне децата се завърнаха в училище…. Най-сетне лицата на колегите от СУ „Георги Измирлиев“ истински светнаха в усмивки…. Честит първи учебен ден на Новата 2020/2021 година! Със здраве, добро, обич, сили и успехи да потече нейната руйна река! И като във всяка река ще има кристални и мътни води, красиво сияние, но и подводни ями! Нека всичко да е преодолимо! „Здрави да са ни учениците, учителите, персоналът и родителите! Заедно можем да преодолеем всякакви несгоди!“, пожела и благодари за съпричастността г-жа Криси Аврамова в приветствените си думи. Уважение към 161-годишната Гимназия засвидетелстваха председателят на Общинския съвет в Горна Оряховица г-н Димитър Николов, общинските съветници Светла Зарева, Петър Гайдаров, Огнян Стоянов, Кирил Кирилов и Григор Минков. Радвахме се на вниманието на много родители, които с чудесните деца украсиха двора, четирите отворени входа на училището и пъстроцветните класни стаи!

„Знанието е онзи капитал, който ни дава увереност, сила,перспектива за утрешния ден.Който трупа знание, трупа и печал, твърди Соломон Премъдри. Но знанието няма как да ти го отнемат. Нека учебната 2020/2021 да бъде здрава, присъствена и пълноценна!“, пожела г-н Николов. С час по-късно към осмокласниците бащински се обърна общинският съветник г-н Огнян Стоянов, който цитира думи на Ерих Кестнер за мъдростта и красотата на знанието, както и подчерта, че любовта към него ни е превела като българи през най-тежките исторически моменти и кризи. Директорът прочете получения поздравителен адрес от кмета на Общината инж. Добромир Добрев.

Ден Първи е….. Новата приказка на Познанието сега започва!

 

Откриване на учебната 2020/ 2021 година

На фокус

Първокласниците на СУ „Георги Измирлиев“ на първия учебен ден ще бъдат тържествено посрещнати на Двора на училището от 9.00 ч., а час по-късно – от 10.00 ч. в Гимназията ще влязат осмокласниците. Другите класове също ще празнуват по стъпаловиден график, под ръководството на класните си ръководители.

Кръстовден в СУ „Георги Измирлиев“

На фокус

На големия християнски празник Кръстовден в конферентната зала на СУ „Георги Измирлиев“, по покана на директора Криси Аврамова, водосвет и благодарствен молебен за здраве, успехи, благодат, радост и щастие за учениците, учителите и служителите извърши отец Зоран.

Членовете на колектива се поклониха на Светия Кръст с молитва и надежда за добри дни, за здраве и сили през учебната 2020/2021 година.

Вярваме, че колкото са капките осветена вода, толкова ще са успехите на нашите ученици и на Гимназията – тя е само една!

Има още

График за провеждане на родителските срещи по класни стаи:

На фокус

Уважаеми родители,
Информираме Ви, че в СУ „Георги Измирлиев“ ще бъдат проведени родителски срещи, на които ще бъде обсъдена организацията по присъственото започване на учебната 2020/2021 година.
  • На 8 септември 2020 г. (вторник), от 17.30 ч. – I-IV класове.
  • На 9 септември 2020 г. (сряда), от 17.30 ч. – V-VII класове.
  • На 10 септември 2020 г. (четвъртък), от 17.30 ч. – VIII-XII класове.
Родителските срещи ще бъдат по учебните стаи.
Графикът можете да изтеглите от тук или да прегледате  на входа на училището.
Моля да бъдат спазвани противоепидемичните мерки за сигурност на закрито.
Криси Аврамова
Директор на СУ „Георги Измирлиев“