Втора благотворителна инициатива за деня – от второкласниците ни

На фокус

Уважаеми колеги, Предлагам още една публикация: Втора благотворителна инициатива за деня – от второкласниците ни След като учениците от 2.в клас, техните родители и баби очервиха яйцата на Велики четвъртък, те, заедно с г-жа Кремена Енчева и г-жа Силвия Стойнева взеха решение да ги дарят на социалния комплекс при храма „Свети Трисветители“. Усмихнатите ни деца са част от училищната група на отец Зоран Мамучевски, с когото изучават православните християнски ценности и традиции. В духа на Великден учениците от 2.в клас и учителите им посетиха храма, дариха боядисаните яйца и великденските картички за потребителите на социалната кухня. Посланието на нашите питомци е за светли Възкресенски празници и вяра в чудесата!

На Велики четвъртък традициите са живи в СУ „Георги Измирлиев“

На фокус

По традиция на Велики четвъртък учениците от начален етап боядисаха яйца.От своите учители те научиха за най-светлия Християнски празник. Първото яйце боядисаха в червено и с кръстче на челото спазиха обичая за здраве. Някои омесиха обреден хляб, а други дариха своите писани яйца в църквата на отец Зоран. Всички подходиха творчески, използваха различни техники и показаха завидни умения. Всяко дете занесе яйце вкъщи, за да се сбори с него на Великден.

Светли празници!

Три поколения – деца, родителите им и бабите, боядисваха заедно яйца на Велики четвъртък в СУ „Георги Измирлиев”.

На фокус

Три поколения – деца, родителите им и бабите, боядисваха заедно яйца на Велики четвъртък в СУ „Георги Измирлиев”. Инициативата е на 2 „в” клас и неговите ръководители Кремена Енчева и Силвия Стойнева. Те откликнаха на поканата на Фондация „Лале” да се включат в Световния ден на солидарността между поколенията. Той се отбелязва на 29 април, а тъй като тази година датата съвпада с Велики четвъртък, когато се боядисват великденските яйце, бе решено да се организира боядисване в училище.

Виж още….

Великденски празници

На фокус

Уважаеми учители, ученици, родители, партньори и приятели,

 В очакване на Възкресението се обръщам към Вас с пожелания за здраве и благодатна радост, смирение и вдъхновение за добри дела!

Седмицата на страстите Христови е… Велика сряда! В настоящето ни е необходима много по-силна вяра, за да се извисим над трудностите, които са около нас, за да не им позволим да владеят живота ни.

Нашите ученици от начален и прогимназиален етап, от клуба за занимания по интереси „Забавно програмиране“ и техните учители внесоха още по-искрящи цветове, красота и настроение в СУ „Георги Измирлиев“. Помогнахме и за украсата на града ни.

Въпреки болестите и бедите, които ни споходиха в изтеклата година, ние продължаваме да учим със старание, да работим упорито, да творим, да подобряваме средата в нашето любимо училище, защото сме осъзната общност. И така ще бъде!

Нека всеки от нас да укрепи вярата си, ценностите си, да дава обич със сърце и душа, защото доброто е като светлината. Има ли го – има живот и устрем за нови идеи, градежи и реализирането им.

Благословени и светли Възкресенски празници желая на всички и нека по Божията воля да вървим с лекота по пътеките на благодатта!

Криси Аврамова,

Директор на СУ „Георги Измирлиев“ 

 

 

23 април – Международен ден на книгата и авторското право

На фокус

Последният от Измирлиевите дни съвпадна с един изключително символичен, свързан с четенето и четящите хора ден – Международният ден на книгата и авторското право. Децата от 2. в клас с класен ръководител г-жа Кремена Енчева изпълниха училищната игротека. Докосвайки се до приказните книжки, пред тях оживяха любими, но и непознати герои и сюжети. Второкласниците научиха, че четенето на хубава книга е непрекъснат диалог, в който книгата казва нещо, а душата ни отговаря! Детските души отговориха с радост.

 

Неусетно дойде финалът на Измирлиевите дни…

На фокус

В условията на епидемична ситуация, във виртуалното пространство, ние – наследниците на поколения Измирлиевци, водихме разговори с нашите прекрасни учители и партньори. Слънчевите ни и талантливи ученици се забавляваха и отправяха поздрави. Отдадохме почит на патрона ни.

Най-същественото винаги е между редовете, а днес е световният ден на книгата. Да си пожелаем здраве, успехи, обич между нас и науката, вдъхновение за нови идеи и проекти, взаимност, заедност… и още, и още… Да пребъде гордият Измирлиевски дух!

И помнете, че винаги сте добре дошли в СУ „Георги Измирлиев“, където традициите си дават срещи с модерността и иновативността!