Състезанието „Spelling Bee”

Новини

На 28.02.2018г. в нашето училище се проведе училищен кръг на състезанието „Spelling Bee”. В надпреварата участваха 22 ученици от IV до VI клас, които се състезаваха в пет кръга. Първо място зае Преслав Кушев от VІа клас, който за втора година печели състезанието, а на второ място е Майкъл Михайлов от Vв клас. Двамата участници преодоляха четирите кръга и премериха сили в оспорвана битка в пети кръг.

Двамата победители в училищен кръг ще участват в регионално състезание на 24. март в гр. Ловеч, а победителят на национален кръг участва в летен езиков лагер през юли.

Spelling Bee е състезание, в което участниците спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Над 6600 ученици на възраст до 14 години ще се състезават в 311 училища в страната  от 24 февруари  до 2 март 2018 г. Участниците се подготвяха по предварително подготвен списък от 500 думи още от началото на месец ноемвриЦелта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. В България състезанието се провежда за първи път през 2011 г. по идея на доброволци от Корпус на мира.

Снимки