Ученици от V а клас направиха благотворителен базар в помощ на ученичка

Новини

Удовлетворението в душата на всеки човек е това да направи нещо хубаво за другия! Да му помогне в труден момент: в тежка болест, в нещастието, което го е сполетяло!

С голям ентусиазъм учениците от Vа клас се включиха в инициативата за организиране на благотворителен базар на домашни сладки, изработени от тях и техните родители в помощ на ученичка в тежко семейно положение. Идеята възникна спонтанно, търсейки изява за нещо добро и креативно; нещо, което ще обедини класа да работи в името на една благородна кауза! Оказа се, че родителите бяха „увлечени“ в това приключение! С прекрасните стари рецепти с дъх на канела, с новаторското мислене и „обличане“ в чужди форми; с „фешън“ инкрустации и много въображение в опаковането на продуктите, деца и родители „сътвориха“ багри и вкусове, които „възкресиха спомени от доброто старо време“ и създадоха усещането за „полъха“ на новото!

Еуфорията на представянето и продаването на сладките превзеха всички деца, учители и служители от училището. Резултатът е: събрана сума в размер на 128.50лв. Създадената атмосфера по подготовката предизвика и креативността и таланта на Лъчезар и майка му в изработването на поздравителни картички, които ще бъдат използване за други училищни прояви.

Доброто е положителната сила в света, която създава усмивки и топлина в душата на децата-че са успели да зарадват своите съученици; на учителите-че са мотивирали децата към добро дело; на родителите-че имат прекрасни деца!

В крайна сметка – доброто, ражда добро; усмивката – 19усмивка; човешкото отношение – благодарност; благодарността – усещането, че не живееш напразно!