Национална седмица на четенето в СУ „Георги Измирлиев“

Новини

Начало на празничната седмица се постави с маратон на четенето, който е част от инициативите в Националната седмица на четенето, която се провежда в периода от 22 до 26 октомври 2018 година, организирана от Министерство на образованието и науката и Регионално управление на образованието – гр. Велико Търново – домакин на събитието, се проведе в Средно училище „Георги Измирлиев“. В него взеха участие децата  на град  Горна Оряховица . Представители на СУ „Георги Измирлиев“ , СУ „Вичо Грънчаров“, ОУ „Иван Вазов“, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и ОУ „Св. Пасисий Хилендарски“ прочетоха текстове от любими детски произведения пред свои съученици, учители и приятели.

Първокласниците от 1. б клас гостуваха на група „Звездичка“ , ДГ „Елена Грънчарова“.  Малките ученици поздравиха домакините с  песента „Първи клас“ и стихотворение за първия учебен  ден. . Всеки първокласник беше изработил есенна картичка, която подари на дете от групата,а госпожата получи красив есенен венец. Малчуганите от детската градина поздравиха гостите си  с  песен за зеленчуците и ги почерпиха с любимото лакомство на всяко дете – близалка.

Учениците от 3.а клас посрещнаха децата от ДГ „Ален Мак“ /група „Калинка“/ в класната стая. Третокласниците четоха любими приказки и гатанки, а „малките калинки“ поздравиха с песен всички присъстващи.

Националната седмица на четенето се отбеляза в ДГ „Елена Грънчарова“, група „Веселите патиланци“ посрещнаха децата на 3.в клас. Взаимно, гости и домакини, се поздравиха с песни и стихотворения, а третокласниците зарадваха по малките с приказки.

Четвъртокласнииците от 4.б клас зарадваха децата от ДГ „Елена Грънчарова“ със своите любими произведения. По време на Националната седмица на четенето г-н Григор Минков, кмет на град Долна Оряховица, чете заедно с учениците, в класната стая.

Учениците от 5. в клас представиха приказката Тримата братя и златната ябълка в час по български език и литература. Чрез изявата си децата доказаха, че поуката от текста е актуална и днес. Всеки имаше възможност да представи своя любим герой.  В края на часа се проведе гласуване за отличилите се малки четци, използващи само четивна техника за представяне на най- малкия брат, красивата девойка и спасяването ѝ.

Петокласниците от 5.б и 5.в клас споделиха информация от своите читателски дневници пред съучениците си. Особено внимание обърнаха на произведенията, които са им направили най- голямо впечатление и какво ги е мотивирало да четат.

В началото на седмицата децата от прогимназиален и гимназиален етап украсиха вратите на класните си стаи със знакови цитати от българската литература, доказвайки, че четенето е приятно и значимо.

Снимки  Снимки   Снимки   Снимки   Снимки  Снимки  Снимки