Награди за дарителите-добротворци

Галерия

37 индивидуални и 18 колективни награди бяха присъдени тази година на ученици от училищата в община Горна Оряховица, които през изминалата учебна година са се отличили с добри дела. Конкурсът „Вестители на доброто” по традиция се организира от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. „Целта на този конкурс е да се насочи общественото внимание към достойните дела на най-младите жители на общината“, отбеляза секретарят на Комисията Румяна Матеева.

Младите добротворци получиха наградите си на специална церемония в Зала 1 на Общината. Отличията на учениците бяха връчени от кмета на Общината инж. Добромир Добрев, председателя на Общинския съвет Димитър Николов и заместник-кмета Пламен Мадемов.

„Запазете доброто, което носите в себе си и го предавайте на вашите приятели и близки. Понякога съвсем мъничка добрина може да промени живота ни, дарявайте добро, направете каузата по-голяма и променете света”, пожела кметът на малките добротворци.

Отличените с колективни награди деца са организирали и участвали в различни благотворителни кампании. С плакети за извършеното добро дело бяха наградени учениците от: V „г“, V „б“, VI „в“, VІI „а“, VIІ „в“, ІX „б“, ХI „б“, ХІI „а“ класове от СУ „Георги Измирлиев“, както и Клуб „Ние, четящите и творящите“ от същото училище.

37 деца бяха отличени с медали за извършени от тях добри дела, участие и организиране на благотворителни инициативи.

За добри дела бяха отличени и първокласниците Николета Петкова, Николета Иванова и Борис Василев, второкласничката Рая Трифонова и петокласникът Христо Михайлов от СУ „Георги Измирлиев“.