Обръщение на директора във връзка с коронавирус COVID-19.

Галерия Новини

Уважаеми ученици, учители и родители,

Намираме се в една извънредна и сложна обществена ситуация, на която повечето от нас са свидетели за първи път. Днес Народното събрание на Република България одобри предложението на Министерския съвет за въвеждане на извънредно положение в страната за един месец заради разпространението на заразата от новия коронавирус COVID-19. Въведени са строги противоепидемични мерки на територията на цялата страна, една от които е преустановяването на учебните занятия и всички извънкласни мероприятия в училищата до 29 март 2020 г. В СУ „Георги Измирлиев“ има създадени условия и от 16 март 2020 г. (понеделник) въвеждаме различни електронни дистанционни форми на обучение и комуникация от I до XII клас. Искам да уточня, че срокът и обхватът на мерките може да бъде променян в зависимост от развитието на епидемичната ситуация в страната.

          Това, което трябва да осъзнаем в този труден период, са отговорността, която всички трябва да споделяме и подкрепата, която като хора трябва да си оказваме. Мерките са крайни, но те целят опазването на живота и здравето на всички нас! Още веднъж Ви призовавам към внимание, разумно възприемане на цялата сериозност на ситуацията и строго спазване на дисциплина – лична и колективна!

          Какво конкретно ще се случи в ежедневието Ви предвид въведеното извънредно положение и обучителния процес?

          Скъпи ученици,

          Класните ръководители ще изпратят на всеки от Вас седмичното разписание по паралелки. Дистанционното обучение се подчинява на изискването ежедневно да имате до 4 учебни часа. Те ще започват в 9.00 часа сутринта с десетминутни междучасия, всеки делничен ден. Ще имате достъп до електронните ресурси на издателствата „КЛЕТ БГ“, „Просвета“, „Анубис-Булвест“, „Бит и техника“, „Школо“. От Вашите учители ще получавате най-разнообразни материали, указания, тестове, упражнения, проекти, видеоклипове и т.н. Настоятелно Ви призовавам да бъдете отговорни, последователни и изчерпателни в изпълнението на ученическите си задължения. Четете, пишете и творете, мили деца! Така трудното време ще бъде преодоляно по-успешно! Ежедневно общувайте дистанционно с учителите, задавайте ни въпроси, интересувайте се за динамиката на събитията, които произтичат от установеното извънредно положение.

          Още едно конкретно уточнение! На 16 март 2020 г. (понеделник), от 9.00 ч. до 15.00 ч. училището ще бъде отворено и всеки ученик ще може да прибере необходимите учебници и помагала от училищните стаи и шкафове.

          Спазвайте на няколко простички правила или стъпки към здравето (както Ви харесва)! За да бъдем здрави – ние, нашите съученици, учители, родители, приятели – трябва да се предпазим! Така ще намалим риска от разболяване!

Как?

  • Най-важно! Старателно измивайте ръцете си с вода и течен сапун: преди хранене, след ползване на тоалетна, след изхвърляне на ползвани хигиенни кърпички, след приключване на храненето, след кихане или кашляне, когато ръцете са замърсени.
  • Дезинфекцирайте ръцете – на учениците това да става под контрола на учител!
  • Очи, нос и уста НЕ се докосват с неизмити и непочистени ръце! Ако в тях попаднат вируси и бактерии, е напълно възможно да се разболеете!
  • Проветрявайте често помещенията в дома си! Чистият въздух освежава и елиминира риска от разпространение на вирусите.
  • Ако почувствате неразположение, веднага се обърнете към личния лекар!

 

Уважаеми родители,

 

Помагайте и подкрепяйте Вашите деца! Моля Ви за контрол, който да оказвате при изпълнението на задачите и упражненията. Обръщайте им още повече внимание, обградете ги с топлина, почивайте си с тях, разговаряйте.

 

Скъпи колеги,

Убедена съм, че заедно, с мъдрост и постоянство ще се справим! Реалността е тази. Нека да мислим и действаме трезво, отговорно и загрижено за живота! С общи усилия и спазване на правила и мерки след един определен период ще изпълним със светлина и щастие СУ „Георги Измирлиев“!

Криси Аврамова

Директор на СУ „Георги Измирлиев“