Призив във връзка с COVID19

Галерия Новини

Скъпи ученици и учители,

Уважаеми родители,

 Намираме се в сложна ситуация на извънредно положение във връзка с нарастващото разпространение на вирусната инфекция COVID-19. Този факт изисква от всички нас да бъдем изключително отговорни. За да сме здрави – ние, нашите съученици, учители, родители, приятели – трябва да се предпазим! Ще намалим риска от разболяване с отговорното спазване на няколко простички правила или стъпки към здравето:

  • Стойте вкъщи! Скъпи ученици, НЕ сме във ваканция! Ние учим дистанционно – ОТ ВКЪЩИ!
  • Най-важно! Старателно измивайте ръцете си с топла вода и сапун: преди хранене, след ползване на тоалетна, след изхвърляне на ползвани хигиенни кърпички, след приключване на храненето, след кихане или кашляне, когато ръцете са замърсени.
  • Ползвайте предпазни маски, най-вече за да не докосвате очите, носа и устата. Те НЕ се докосват с неизмити и непочистени ръце! Ако в тях попаднат вируси и бактерии, е напълно възможно да се разболеете!
  • При кихане или кашляне покривайте устата и носа си със свивката на лакътя или със салфетка, която следва да изхвърлите веднага след употреба в коша и отново измивате ръцете си с топла вода и сапун!
  • Ако почувствате симптоми на неразположение като: висока температура, отпадналост, болки в мускулите и ставите, поява на суха, дразнеща кашлица, задух – веднага се обърнете към Вашия личен лекар!

Желая на всички здраве, сили и търпение, за да се срещнем отново с радост в нашето училище!

 С уважение,

Криси Аврамова

Директор на СУ “Георги Измирлиев”