Тържествено обръщение на г-жа Криси Аврамова – директор на СУ “Георги Измирлиев”

Галерия

Скъпи ученици, учители, колеги, родители от голямата общност на измирлиевци,

Средно училище “Георги Измирлиев” празнува 161 години от създаването си. Ние с всички Вас сме същността, вдъхновението, успехите, радостта в настоящето и светлия поглед към бъдещето! Миналото е изписано със златни букви в историята. То мотивира и респектира.

В празничната седмица се обръщам към Вас с два пъти повече обич, защото не мога да Ви прегърна, мили ученици! Удвоено е уважението ми към всички колеги, с които в настоящото време на изпитания, заедно поддържаме неугасим огъня на знанието и грижата към децата! Възхитена съм от нашите родители, които с много разбиране и търпение помагат на чудесните ни момичета и момчета!

Мъдреците казват, че характерът проличава в трудни дни. Твърдението е азбучна истина. Горда съм, че още в първия ден на новата ситуация, налагаща задължителни мерки за дистанция, ние намерихме функционален съвместен вариант за пълноценно общуване! Всеки ден заедно се учим, надграждаме специфични умения, преодоляваме трудности в образованието и  комуникацията. Затова искам да Ви благодаря – за всичко!

Мили ученици и учители,

Ситуацията ни постави пред поредното ново предизвикателство – да празнуваме патронния си празник онлайн. Сега ни се струва някак объркано, несвойствено, не дотам истинско. Но бъдете убедени, че един ден този спомен ще бъде светъл пример за обединени усилия! Ще ни напомня също така, че никой не може да промени предначертаното добро или зло, но може да смекчи с благородство, постоянство и отзивчиво сърце ударите на делника, за да изпитаме отново насладата от тържествените дни.

Честит празник, измирлиевци! Ние ще продължим – уверени, свободни, иновативни, почитащи традициите и символите на СУ “Георги Измирлиев”! И ще дойде денят, в който училищната сграда ще оживее от детски смях и глъч! Ще се прегърнем още по-силни и по-мотивирани!

Криси Аврамова

Директор на СУ “Георги ИЗМИРЛИЕВ”