Анонс на празничните инициативи – 21-24 април 2020г.

Галерия Новини

Скъпи ученици, учители, колеги, родители, приятели и благодетели – минали, настоящи и бъдещи – на СУ “Георги Измирлиев”,

           Училищата са много, но Гимназията на Горна Оряховица е единствена по своята уникалност, традиция, качествено и достъпно обучение, иновации и творчество!

В настоящия момент сме поставени пред ново предизвикателство – извънредно положение и дистанционно обучение. Тези обстоятелства налагат провеждането на празничната седмица, посветена на 161 години от основаването на нашето училище, да се случи….. онлайн. Това не ни плаши! Напротив, сплотява измирлиевата общност още повече! Но ни липсват децата ни – нашите свободни, слънчеви и умни ученици, с които да се прегърнем, да пеем, да танцуваме, да рецититаме, да се поклоним пред паметника на Георги Измирлиев, да развеем гордо знамето на Гимназията. Липсват ни колегите, които толкова обичаме! Липсва ни реалният живот.

Но, така е – трудно е за всички! Ние продължавме! С онлайн празник! Цяла седмица ще текат събития, подготвяни с месеци, но трансформирани, за да успеете да ги видите във виртуалното пространство. Ползваме официалния сайт на училището, платформи, социални мрежи…. Който от Вас пожелае, може да бъде съпричастен! Ние сме благодарни на всички!

И така: както вече беше споменато, празничната програма включва разнообразни събития. Започваме с тържественото обръщение на нашия любим директор и втора майка на всички ученици и учители – г-жа Криси Аврамова! В празничния 21 април традиционно ще се състои празничен поздравителен концерт на учениците от литературен клуб “Ние, четящите и творящите”. Той включва и музикален поздрав от нашите приятели – “Джуниър Бенд” при СУ “Емилиян Станев”- Велико Търново.

Нашите ученици, мотивирани от учителите, писаха есета и активно участваха в обявения литературен конкурс “Поглед към бъдещето” по повод патронния празник. Предлагаме извадки от тях! Прекрасната Славея Семова, призьор в престижни литературни конкурси, отново сътвори текст, който разчувства четящите! Невероятните ни деца посветиха стихотворения на училището, обръщения и рецитации. Годишната ученическа изложба “Моето училище празнува” включва цялата палитра от пъстрота и обич на детско-юношеския свят! “Моята песен днес” изразява жизнеността и устрема на нашите питомци от вокална група “Нота Фреш”. Празник не се случва без веселие, без изненади, без закачки, поздрави, танци! Затова талантливите ни  ученици ще отправят концертен поздрав чрез “ТИК ТОК ШОУ”. Убедени сме, че ще се забавлявате! Презентации, викторини, литературни четения, рецитали, както и третото по ред изложение “Моят домашен любимец” допълват с настроение красивия и светъл свят на измирлиевци. В прочувствано видео обръщение три поколения измирлиевци от едно семейство, дълбоко свързано с Гимназията, отправят своето послание. Ще представим новия видео клип на СУ “Георги Измирлиев”, който смислово обобщава нашата обич и признателност към патрона ни, към знанието, към целокупната измирлиева общност – към Вас!

Информираме Ви, че официалният сайт на училището, официалната ФБ-страница ще представят програмата по събития. Ще поставим насочващи препратки (линкове) към YouTube, към други сайтове, към платформи и социални мрежи.

Бъдете здрави и съпричастни на хубавото в нашето настояще, а то никак не е малко!

Обичаме ВИ!

*Линк към сайта на СУ “Георги ИЗМИРЛИЕВ”

*Линк към FB-страницата на СУ “Георги ИЗМИРЛИЕВ”

*Линк към YouTube канала на СУ “Георги ИЗМИРЛИЕВ”

От организаторите