Мили отпечатъци от ръчички с послание „Общество на всички възрасти!”

Галерия

За поредна година Фондация „Лале“ обяви кампания „Общество на всички възрасти” по повод на 1 октомври – Международния ден на възрастните хора, в която се включиха ученици от Гимназията.

Децата от 2 „в“ клас на СУ „Георги Измирлиев” – Горна Оряховица, участници в проектно базирано обучение по Гражданско образование с ръководители г-жа Кремена Енчева и г-жа Силвия Стойнева, изработиха в училище голяма поздравителна картичка.  На нея залепиха отпечатъци от своите ръчички, протегнати в знак на признателност, грижа и съпричастност към възрастните хора на град Долна Оряховица. В онлайн връзка учениците ги поздравиха със стихове и песни по случай 1 октомври . Срещата на деца с възрастни не може да се замени с урок в учебник, с разказана случка. Тя се преживява.

„Включихме се в кампанията, за да покажем внимание и отношение към нашите майки и бащи, баби и дядовци, приятели. В условия на продължаваща пандемия мислите ни бяха за тях. Организирахме своя инициатива за Деня на възрастните хора, която ще бъде отразена в националния  бюлетин на кампанията.” – сподели г-жа Енчева.

Нека заедно да бъдем „Общество на всички възрасти!”, e усмихнатото послание на малките второкласници.