Сребърните планински колоездачи на СУ „Георги Измирлиев“

Галерия Новини Постижения

Петокласникът Михаил Тодоров, шестокласниците Радостин Байчев и Илия Тодоров, седмокласниците Мартин Недков и Петър Кенарев са сребърни медалисти в първото по рода си състезание по планинско колоездене за ученици. Нашите момчета спечелиха отборната купа във възрастовата група 5-7. клас. Състезанието се проведе на 1 ноември, в Деня на народните будители, а трасето беше с локация в околностите на  манастира „Св. св. Петър и Павел”.

Основната цел на регионалния спортен форум е да се масовизира колоезденето в България и най-вече децата да се научат на основни правила за безопасност. Затова и единственото задължително изискване беше всички участници да бъдат с каски, без значение какъв е велосипедът и каква е другата екипировка.

Състезанието на 1 ноември беше за маунтбайк колоездене – затова е избрана пресечена местност в околностите на манастира. Обиколката е 4,5 км с 47 м денивелация. Нашият отбор се състезава за победа, която беше постигната. Така, в началото на работната седмица Михаил Тодоров и Радостин Байчев връчиха сребърната купа на директора на СУ „Георги Измирлиев“ г-жа Криси Аврамова. От своя страна тя благодари на учениците и им пожела здраве, много бъдещи успехи и сбъднати спортни мечти.