Румен Андонов от 2.в клас спечели голямата награда в националния конкурс за детска рисунка „Моята мечтана професия – професиите на XXI век“

Галерия Новини Постижения

Когато един учител насърчава децата си в изкуствата, той е свършил своята работа във формирането на техния интелект, като стимулира емоционалната им грамотност.

Ето я и добрата новина от СУ „Георги Измирлиев“ за днешния ден! Учениците от 2. в клас на Гимназията – с класен ръководител г-жа Кремена Енчева – участваха със седем рисунки. Румен Андонов е нашият малък на възраст, но голям победител по художествена зрялост! Второкласникът ни е носител на голямата награда на конкурса. Той ще получи много подаръци и диплом. Неговата рисунка е с тема „Архитект“ и е оценена от жури – експерти от „Образователен център Британика“, Детски научен център „Музейко“, Thinkle Stars и радио FM+. Учениците от 2.в клас печелят безплатно посещение на „Музейко“ в София за целия клас! Отличените на национално ниво са само шест деца – по три от двете възрастови групи, от общо 1076 художници на възраст от 5 до 8 години.

Интерес провокират изобразените професии на бъдещето с оглед на ранното кариерно ориентиране: космонавти, инженери по роботика, изследователи на Вселената. Децата много обичат професията на своите учители – сред тях ще има такива, които ще преподават български език на извънземните, започвайки с най-стойностните думи „МАМА“ и „МИР“. В художествения свят присъстват още планетоизследователи, спортисти, лекари, водолази и океанолози, пожарникари, лаборанти, дори „космически щастиетворец“- робот, който излъчва вълни на радост към Земята…. Палитрата се допълва от циркови клоуни, художници, фотографи, фермери, градинари, дизайнери и модерната версия на готвач – шеф в телевизионен формат. Може би в цветните си разсъждения децата завършват с професията на хлебарите и сладкарите – кой не обича мириса на прясно изпечен хляб и уханни сладкиши?!