Националният ученически иноватор на зелени идеи е Вивиан Кръстева

Галерия Новини Постижения

Вивиан Мирославова Кръстева, ученичка от 2.в клас на СУ „Георги Измирлиев“ е финалист в националния ученически конкурс за зелени иновативни идеи „Млад иноватор“ 2020/21 в категория „Творчество“ за ученици от 1. до 7. клас. Шестима ученици от същия клас взеха участие в конкурса с интересни и иновативни идеи. Рисунките на всички са част от интериора на класната стая в училището.

Мисията на конкурса бе да провокира мисленето на децата в посока опазване на околната среда, да ги стимуира да насочат вниманието си върху реални и практични решения, които биха могли да допринесат за подобряване на условията и средата, в които живеем, да отключи любопитството им към устойчивото развитие.

В конкурса можеха да участват ученици от 1. до 12. клас, разпределени в три категории. Участниците трябваше да предложат своята иновативна идея, свързана с опазването на околната среда, зеленото и устойчиво бъдеще.

 

На 15.02.2021 г.  международно жури  избра финалистите и победителите в конкурса.  Сред оценителите на проектите са  представители на Грийнпийс България, Ratio, Junior Achievement, Technomagicland, Clean & Circle. В творбите журито е оценило прецизно художествено изпълнение,  идейност по темата и демонстрирано иновативно, комбинативно мислене за бъдеще.

В обръщението си към участниците, организаторите днес изпратиха и своето послание: „Горди сме с всеки един проект, с всяка една рисунка, с всяка една идея, която изпратихте до нас. Надяваме се, че конкурсът ви е вдъхновил и ще продължавате да търсите и откривате нови решения и вдъхновения за устойчиво бъдеще. За нас е радост да се срещнем и да опознаем идеите на толкова много будни, знаещи и можещи деца.“

Екипът на СУ „Георги Измирлиев“ изразява благодарност и уважение към учителите на 2.в клас – г-жа Кремена Енчева и г-жа Силвия Стойнева, както и към учениците и техните родители, които провокират, вдъхновяват и стимулират творчеството на децата!