Учениците от 2. в клас на СУ „Георги Измирлиев“ посветиха на Васил Левски седмицата 15 – 19.02.2021 г.

Галерия Новини

 

Учениците от втори в клас, участници в проектно базирано обучение по „Гражданско образование“, мотивирани и организирани от учителите си Кремена Енчева и Силвия Стойнева посвещават  настоящата седмица на почит към Апостола.

През вчерашния ден, след запознаването на учениците с разказа „Лъвски скок“, с ентусиазъм се включиха в състезание „Лъвски скок“. Победител в оспорваната надпревара при момчетата бе Ивайло Петров, скочил цели 180 см, а при момичетата –  Емили Цанева, скочила 170 см. Всички ученици получиха грамоти за смелото си участие в надпреварата.

В два поредни дни учениците работят по проект “ Левски в моя роден град“.  Първият етап от проекта включва  четене на информация по темата кога и как Левски е основал революционен комитет в родния ни град, четене с разбиране, откриване на информацията в текста, обсъждане, представяне, препис. Разделени на екипи, обхванати от състезателна треска, децата показаха, че великият син на България вдъхновява и днес със своето родолюбие.

Основаването на революционния комитет в Горна Оряховица ще бъде пресъздадено чрез драматизация по сценарий на г-жа Енчева. Част от останалите инициативи са поднасяне на цветя и рецитал пред паметника на Апостола, изготвяне на постер по темата на проекта “ Левски в моя роден град“, изложба от рисунки, виртуална разходка в родната къща и музей на Апостола.