Приключи седмицата, посветена на Апостола на свободата, включваща разнообразни инициативи във 2. в клас

Галерия Новини Проекти и програми

Учениците от 2. в клас, участници в проектно базирано обучение по Гражданско образование, мотивирани и организирани от учителите си г-жа Кремена Енчева и г-жа  Силвия Стойнева посветиха седмица от 15 до 19 февруари на почит към националния герой Васил Левски. В първия  ден, след запознаването на учениците с разказа „Лъвски скок“, с ентусиазъм се включиха в състезание „Лъвски скок“. Победител в оспорваната надпревара при момчетата бе Ивайло Петров, скочил 180 см, а при момичетата –  Емили Цанева, скочила 170 см. Всички ученици получиха грамоти за смелото си участие в надпреварата.

В два поредни дни учениците работиха по проект „Левски в моя роден град“. Първият  етап от проекта включваше дискусия по темата кога и как Левски е основал революционен комитет в родния ни град, четене с разбиране, откриване на информацията в текста, обсъждане, представяне, препис. Разделени на екипи, обхванати от състезателна треска, децата показаха, че великият син на България вдъхновява и днес със своето родолюбие.

Основаването на революционния комитет в Горна Оряховица бе  пресъздадено чрез драматизация по сценарий на г-жа Кремена Енчева. На 18 февруари учениците поднесоха цветя пред паметника на Апостола, рецитираха стихове, изготвиха постер по темата на проекта „Левски в моя роден град“, който бе поставен във фоайето на училището. В последния ден сами организираха и проведоха интервю като разказаха какво са научили по темата.

Жив е Апостолът и има достойни наследници!