Нашата спортна гордост

Галерия Новини Постижения

Изминалите събота и неделя донесоха много радост на СУ „Георги Измирлиев“ и на спортната общественост в Горна Оряховица. Голям успех постигнаха нашите ученици Елина Хинкова – 9.а клас, Магдалена Тодорова – 5.б клас и Мартин Николов – 7.а клас, заедно с неговия по-голям брат, състезаващи се в акробатическа мъжка двойка. Те  намериха място в националния отбор по акробатика за Световното първенство в Женева, Швейцария, което ще се проведе през месец юни 2021 г.

Директорът, ръководството и учителите изразяват своите възхищение и подкрепа за отличното представяне на нашите акробати. Контролното състезание, проведено през този уикенд, е висока летва, успешно преодоляна от женската двойка Елина Хинкова и Магдалена Тодорова, които във възрастовата си група 11-16 години са единствените представители на България. На момичетата и момчетата предстоят изключително тежки тренировки, още повече че погледът им е отправен и към Европейския шампионат в Италия през септември тази година, само три месеца по-късно. Поради тази причина и усложнената епидемична обстановка малките възрасти не могат да бъдат финансирани от Федерацията по акробатика. Затова ще се търсят спомоществователи.

В събота нашата шампионка и отлична ученичка Елина Хинкова навърши шестнадесет години. Тя и Маги Тодорова са състезателки на КА „Акро Нова“ с треньори Николай Михайлов и Александра Александрова, а Мартин Николов и неговият брат се състезават за КА „Джим Денс“ с треньор Йорданка Кочева.

Изразяваме увереност, че победният път на нашите невероятни ученици ще продължи! Пожелаваме им здраве и много радостни моменти! Нека българският химн да прозвучи в тяхна чест и то неведнъж!