С добра новина започва празничната седмица: петокласникът Йоан Георгиев е победител в областния ученически конкурс на РЗИ

Галерия Новини Постижения

Началото на празничната за СУ „Георги Измирлиев“ седмица започва с прекрасни новини за нашите ученици, проявили творчески усет, богато въображение и уважение към посланието на РЗИ – Велико Търново „Заедно срещу Коронавируса“. С това мото е обявеният през месец март 2021 г. областен ученически конкурс в три възрастови групи.

Първото място във II възрастова група – от V до VII клас – е за проекта на Йоан Георгиев, ученик от V “в“ клас. В тази възрастова група имаме още един художник-отличник – заелият трето място Георги Христов, ученик от V “г“ клас.

Една млада дама – Диляна Димова, ученичка от III „б“ клас е удостоена с поощрителна награда в I възрастова група – до IV клас, а атрактивно колективно участие с плакат отбелязват децата ни от II „в“ клас.

Конкурсът има за цел да привлече младите автори да отговорят самостоятелно на въпроса:  „Какво трябва да се направи, за да се спре разпространението на коронавирусната инфекция?“ чрез създаване на рисунки и плакати по следните теми:
         • Лична хигиена
         • Здравословен начин на живот
         • Спазване на правилата и мерките в ежедневието и във времето
         • Заедно сме (доброволчество, помощ на самотни и възрастни хора)
         • Благодаря на лекарите
         Художествените творби разкриват визията на учениците – автори за решаване на проблема с разпространението на коронавирусната инфекция.

Ръководството поздравява наградените ученици и им пожелава нови творчески успехи!

Въпреки че предстои втори патронен празник, който ще бъде проведен онлайн, нека той да започне с тази добра новина!