Среща на г-жа Аврамова с нашите шампиони

Галерия Новини

Най-прекрасната част от учителската професия е общуването с децата и младите хора. В този случай – нещо много повече – подкрепата на учениците ни, донесли спортна слава на СУ „Георги Измирлиев“, на града и на родината ни.

На Светла сряда след Възкресение Христово г-жа Криси Аврамова – директор на Гимназията, посрещна в кабинета си нашите шампиони по спортна акробатика: Елина Хинкова –  9. а клас, Елеонора Помакова – 9. б клас, Михаела Ганчева – 8. а клас, Мартин Николов – 7. а клас и Магдалена Тодорова – 5. б клас.

Разговорът започна от вярата, устремеността и красотата, които греят от лицата на учениците ни. Г-жа Аврамова поздрави всеки от тях, предаде специални поздрави за техните родители и треньори. Директорът изрази своите възхищение и подкрепа за отличното представяне на нашите акробати на Международния турнир по спортна акробатика в София, проведен в края на отминалия месец април. Състезателите споделиха, че нивото на организация е било много високо. На въпроса на директора кое е било най-трудно, уникално възпитаните ни и скромни деца отговориха – притеснението. Обясниха, че работят върху психологическата си издържливост, а също така, че са им липсвали състезания предвид ограниченията на пандемията. На турнира в столицата са имали три състезателни дни с изпълнения на по едно съчетание и един тренировъчен ден. В свободните минути са гледали с огромно внимание и вълнение надпреварите в Световната купа.  „Виждаме колко много работа ни чака да сме по-уверени на квадрата.“ – сподели Елина Хинкова, която тренира вече 11 години. Маги Тодорова разказа, че се прегръщат и гледат в една точка преди изпълненията си, а нейната партньорка Елина допълни с усмивка за късметлийската чанта, която си носят. Елеонора Помакова и Михаела Ганчева пък си имат играчки – талисманчета. Повтарят си, че е необходимо спокойствие.

Нашите уникални ученици съчетават часовете в училище ( присъствено или онлайн ) с 3 до 4-часови тренировки всеки ден. Те са в залата вече 7, 8, 11 години като спортисти… Ели Хинкова е убедена, че най-важни са организацията и дисциплината. Мартин се усмихваше чаровно, кимайки кавалерски в потвърждение на думите на фините млади дами.

Г-жа Аврамова отправи пожелание да бъдат все така усмихнати, лъчезарни, още по-уверени. Развълнувана ги насърчи: „Изразяваме убеденост, че Вашият победен път ще продължи! Нека българският химн да звучи във Ваша чест, да прославяте България, да радвате родителите и съгражданите си!“