Лятната академия продължава с разнообразни занимания

Галерия Новини Проекти и програми

Учениците от 3.а клас проведоха незабравим час в училищната библиотека. Това е част от заниманията, които децата провеждат в новооткритата лятна академия.

С подарък, направен специално за библиотеката – глава на цар с маска, изработен от тях в часа по технологии, децата украсиха царството на книгите.

Всички носеха любимите си книжки и в надпревара четяха откъси от тях, разказваха за героите, които харесват, пяха песни и се забавляваха.

Научиха и много нови неща- как са подредени книгите в библиотеката, видяха най- старите книги от първото десетилетие на XX век, разгледаха свещената книгата на християните – Библията.

След това нарисуваха кориците на книжките, които най-много харесват и оформиха табло. Вдъхновени от посещението си в училищната библиотека, третокласниците, с класен ръководител г-жа Славка Стефанова взеха спонтанно решение да подарят седем детски книги за училищната библиотека. Заглавията са от списъка от книги, които учениците от трети клас трябва да прочетат през лятната ваканция.

Това е поредно дарение на малчуганите. Само преди една година те дариха „Пари вместо букети“ на болницата в града, включиха се в акцията „Капачки за бъдеще“ и много други инициативи.

Благодарим ви за родолюбивия жест,  скъпи деца!

Нека да има повече грамотни хора, които да обичат книгата и четенето!