Математическо състезание „Математиката – лесна, даже интересна“ – весел завършек на юнските занимания по интереси в Гимназията

Галерия Новини Проекти и програми

След месеци обучение в електронна среда, с поглед, вперен в  мониторите, учениците от шестите класове с преподаватели Мария Димитрова и Надка Долнооряхова приеха предизвикателството да премерят сили в нетрадиционна надпревара по математика. Те показаха знания, умения и компетентности в решаване на практически задачи. С удоволствие и много слънчево настроение състезанието “Математиката – лесна, даже интересна“ беше открито от директора на училището г-жа Криси Аврамова.

Класовете бяха разделени в четири отбора по пет човека. Всеки отбор реши по три практически задачи от измерване и изчисляване периметър, лице на повърхнина, обем на геометрични фигури и тела. За целта използваха очертанията на баскетболните игрища и изработените от тях през годината модели на различни геометрични тела. Водещият на състезанието  Петър Патарински, ученик от 10.б клас, забавляваше публиката с интересни и забавни логически задачи. Безпристрастно жури на състезанието бяха учителите Росица Христова и Елена Хинкова, учители по математика.

След оспорвана битка, г-жа Криси Аврамова обяви класирането и лично награди участниците. Отборите получиха грамоти и сладки награди. Всички бяха щастливи от чудесните преживявания. За  финал на математическия празник си пожелаха весела ваканция.