Дни на безопасност по пътя в СУ “Георги Измирлиев“

Галерия Новини

Месец октомври е обявен за „Месец на пътната безопасност на територията на област Велико Търново“. В тази връзка в училище започнаха поредица от практико-приложни дейности под егидата на глобалната инициатива.

Европейска мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL организира кампания по проект, целящ да намали до нула поне в рамките на един ден броя на загиналите в пътнотранспортни произшествия. За втора поредна година СУ “Георги Измирлиев“ се включва в инициативата „Лесно е да спасиш живот! Просто спазвай правилата!“.

На 12.10.2021 г. бе проведено учебно-практическо занятие “Оказване на първа долекарска помощ при ПТП“ с ученици от гимназиален етап. Младите хора бяха запознати с правилата и необходимостта от оказване на ПДП, видовете травми и спешните действия при помощ на пострадал. Бяха проведени тренинги по две кризисни ситуации – за пострадал с нараняване и счупване, както и спиране на кръвотечение.

Това е една от многото дейности, които се организират в СУ“Георги Измирлиев“ по БДП. Организатори на събитието бяха г-жа Мариета Чолакова със съдействието на медицинското лице Людмила Глухарова и председателя на комисията по БДП – г-жа Кремена Янкова.