Павел Люцов е големият победител в в престижен национален конкурс

Галерия Новини Постижения

Павел Люцов, ученик от 10.а клас на СУ „Георги Измирлиев“, спечели първо място в националния ученически конкурс ,,Времена и будители”. Той победи достойните си съперници с филм за Елена Грънчарова – спасителката на Горна Оряховица, представен в раздел „Мултимедийни презентации“ в надпревара с 82 проекта на участници от цялата страна. По традиция на 1 ноември – Ден на народните будители, Националният музей на образованието и Регионалното управление на образованието – Габрово обявиха резултатите от конкурса, който се провежда през две години.
Тазгодишното трето издание е посветено на 145 години от избухването на Априлското въстание. Целта на конкурса е да насочи вниманието на децата към историческата памет, да стимулира техния интерес да откриват и възраждат личности и събития, които предизвикват национална гордост.
За реализацията на филма съдействие оказаха Димо Иванов, доктор по изкуствознание и изобразително изкуство – учител по изобразително изкуство, Евгени Иванов – начален учител, осъществил звукозаписа и Даниела Данкова – библиотекар в училището.
В първото издание на конкурса преди шест години първото място беше спечелено отново от ученик на нашето училище. Мирела Радева взе наградата с филм за Иван Момчилов – основателя на първото класно училище.