Клуб „Измирлиевчета“ вече е част от промяната!

Галерия Новини

Учениците от III“в“ клас, участници в проектно базирано обучение по Гражданско образование, се срещнаха с представители на ученическия съвет в училището. Целта на срещата бе запознаване с дейността на Ученическия съвет като орган на ученическото самоуправление, който дава възможност на учениците да участват активно в процеса на вземане на решения, касаещи училищния живот. Председателят на ученическия съвет Петър Патарински предложи всички инициативи на съвета да се провеждат съвместно с малките ученици от III“в“ клас. Планираните дейностите са подчинени на приоритетите: благотворителност, доброволчество, лидерство.
Следващата седмица ще се проведе първата благотворителна инициатива „Дари усмивка“ в помощ на деца и младежи от сдружение „Различни, но равни“ в град Пловдив.
Сдружение „Различни, но равни” е родителска неправителствена организация, която обединява седемдесет семейства на деца и младежи с тежки физически и умствени увреждания с диагнози: детска церебрална парализа, мускулна дистрофия, синдром на Даун, аутизъм и други тежки неврологични заболявания от град Пловдив и областта. В часовете ще се изработят картички с пролетни послания и мартенички за благотворителния базар в гр. Пловдив. Емил Кълчишков – заместник- председател на Ученическия съвет ще заснеме видео, отразяващо подготовката и участието в благотворителната инициатива.
Ученическия съвет се присъединява към участието на учениците от III „в“ клас в надпреварата „Купата на героите“ – доброволческото състезание на училищата в България, където ученици създават доброволчески клубове и инициативи, за да променят училището, квартала, общността и града си. Клуб „Измирлиевчета“ вече е част от промяната!