Средно училище „Георги Измирлиев“ участва в Spelling Bee 2022 и Spelling Bee Junior 2022

Галерия Новини Постижения

Средно училище „Георги Измирлиев“ вече има двама участници в регионалния кръг на  дванадесетото издание на Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee.

Никола Генов от VIIВ клас се класира на първо място в училищния кръг, който се проведе на 2 март 2022 в Гимназията. Никола спелува правилно думата “break” и победи Ан-Реджина Кушева от VA клас, която остана втора. И двамата ученици имат право да участват на  регионалното състезание, което ще се проведе на 26 март, 2022 г. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 16 април 2022 в София.

Малките ученици на „Георги Измирлиев“ от втори до четвърти клас също имаха възможност да преборят сили в състезание по правопис- Spelling Bee Junior, което се проведе по-рано същия ден.

 

Ивет Стоева от четвърти „Б“ се наложи над останалите участници след оспорвана борба в английския правопис и се класира на първо място в училищния кръг като спелува правилно думата “adore” и победи Виктор Стойнов от четвърти „А“, който остана втори. Шампионът има право да участва на  регионалното състезание, което ще се проведе на 29-30 март, 2022 г. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 14 май 2022 в София.

 

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език.  Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности.

 

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие – КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”,  Посолството на САЩ и Министерството на образованието и науката.