По повод месеца на четенето днес, учениците от 3 в клас проведоха онлайн среща със Златина Георгиева

Галерия Новини

По повод месеца на четенето днес, учениците от 3 в клас проведоха онлайн среща със Златина Георгиева – писател, журналист, начален учител на „Заедно в час”, автор на поредицата „Писма от света”, по които учениците работят от началото на учебната година в часовете по извънкласно четене.

Писма от света“ са оригинални авторски текстове, написани под формата на истории от пътешественик, чрез които децата развиват четивна грамотност и учат по забавен и интересен начин.  Всяко писмо е придружено с лист – „Бележки на пътешественика”, в който авторката задава въпроси на децата, за да провери колко внимателно са прочели текста на писмото.  Учене чрез забавление! Четене с разбиране – учене и приключение.

 

 

Срещата мина емоционално, в непринуден разговор, с много въпроси от страна на учениците, които имаха уникалната възможност да се докоснат до авторката, макар и от разстояние. Провокирани от нея, децата откриха сърцата си и споделиха своите мечти, както и своите лични литературни предпочитания.

 

 

Неусетно  iрещата премина в творческа работилница за писане на писмо. Писателката имаше и друга задача – да създаде интерес към писането и да  вдъхне увереност в желанието им да четат и  създават текст.

В края на срещата учениците споделиха, че очакват следващите писма от поредицата, обещаха да й пишат писма и да разказват в тях за своите преживявания . Взеха си довиждане с пожелания за нови срещи в училище или в  София!