Обявиха месечните награди , клуб Измирлиевчета печелят предметни награди и професионално заснемане на следващата ни мисия

Галерия Новини

От началото на месец  януари  учениците от 3 в клас, участници в проектно базирано обучение по гражданско образование, съвместно с ученическия съвет на училището  създадоха клуб „Измирлиевчета“ и се включиха в националното състезание между училищата в България „Купата на героите.“  Участниците изпълняват доброволчески мисии и събират точки.  41 са регистрираните клубове от цялата страна. Всеки месец клубовете изпълняват зададена от организаторите мисия и организират свои инициативи  по темата. Още от първата мисия  – „Гражданско образование“ клуб „Измирлиевчета “ набра с инициативите си 309 точки и вече е в челната десятка.

В основата на гражданското участие стои доброволчеството – по този начин ти защитаваш обществения интерес (в случая – този на съучениците ти), не очакваш в замяна материални облаги и имаш за крайна цел да промениш средата към по-добро. Нещо повече, да бъдеш доброволец ти помага сам да сформираш мнение по определени обществени въпроси и така се превръщаш в компетентен, самостоятелно мислещ и независим човек.

Освен да носи лично удовлетворение, че си направил нещо добро за друг човек, доброволчеството има силата да:

развива в теб определени качества: чувствителност, отговорност, организационни умения, лидерство;

помага да натрупаш знания, умения, нагласи и ценности, които ти помагат да се справиш в живота, тоест да бъдеш компетентен;

подобрява средата около теб.

Организаторите обявиха и специални изненади с награди. Днес, клуб „Измирлиевчета“  получи специална изненада ! Обявени бяха наградите!

През януари най-много мисии – цели 4 – по месечното предизвикателство изпълниха клуб „Кошер на доброто“ от гр. Павликени! Неотлъчно след първенците се нареждат клуб „Измирлиевчета“ от гр. Горна Оряховица и клуб „Усмивка“ от гр. Вълчи дол съответно с по 3 мисии, свързани с месечното предизвикателство.

Поздравления, герои! Вашите добри дела ни правят истински горди!

И трите клуба ще получат:

Комплект с избрани книги;

Настолна игра “Барабар”.

А клубовете „Кошер на доброто“ и „Измирлиевчета“ получават професионално отразяване от фотограф на следваща тяхна мисия.

Благодарим на всички за огромната отдаденост да правите добрини!“

Очакваме екип от гр. София в училище, който ще отрази професионално следващата  мисия на „Измирлиевчета“.