Маратон на четенето в 4.а клас

Галерия Новини

„Месец март дойде, празници да донесе!“

Учениците от 4.а клас и техният класен ръководител г-жа Славка Стефанова използваха това мото, за да покажат своите знания за мартенските празници.

Всеки ученик изработи своя книжка, в която писа и чете произведения за Баба Марта, Трети март, Осми март, Тодоровден, Първа пролет и Благовещение. Редиха се рими, съчиняваха се текстове, решаваха се кръстословици и се събира научна информация. Децата илюстрираха по свой вкус и желание.

Най – вълнуващата задача за двадесет и седемте четвъртокласници се оказа „Препоръчай книга на съседа си по чин“. Всеки трябваше да прочете книгата, която му е предоставена, а в края на триседмичния период да разкаже най-интересната история и да донесе предмет свързан с нея. Така се получи импровизирана изложба от лък, бутонки, таен дневник, еленски рога, отвара от билки, глобус, папагал, кучешка каишка, зъболекарски инструмент и така…до 27.

Поставените задачи бяха изпълнени с усмивки и желание, а децата стигнаха, до извода, че четенето не е отживелица, а приятно занимание, което обогатява знанията им!