Страстната седмица стартира в СУ“Георги Измирлиев“ с поредица от уроци по приемственост между начален и прогимназиален етап

Галерия Новини

Под умелото ръководство на г-жа Светлана Тончева, начален учител и г-жа Ивелина Русева, учител по български език и литература в прогимназиален етап, учениците от IV“в“ клас се запознаха с произведението на Константин Константинов “Срещу Великден“. Четенето по роли, изразяването на емоциите и чувствата, които изпитват малките четвъртокласници, беше подпомогнато по забавен начин с любими емотикони. Истински връх в емоциите на децата постави задачата – да рисуват яйчицата, герои от произведението. Припомниха се традициите и обичаите, с които е свързан най- големия християнски празник Великден, които озарява дома на българското семейство.

С много практически упражнения учениците от IV“г“ клас усвоиха сегашното време на глагола. Г-жа Полина Русева, начален учител и г-жа Благовеста Кукова, учител по български език и литература, бяха подготвили богат илюстративен материал, който да подпомага четвъртокласниците. Часът премина в изпълнения на интересни и забавни задачи, ребуси и състезани игри.

Интересен практичен урок по математика, свързан отново с приемствеността между начален и прогимназиален етап, се осъществи и в IV“б“ клас  Под умелото ръководство на г-жа Йоланда Иванова, начален учител и г- жа Надка Долнооряхова, преподавател по математика в прогимназиален етап, четвъртокласниците представиха своите картини от геометрични фигури, изработени в часа по изобразително изкуство.

Децата бяха резделени в шест отбора и решаваха математическа кръстословица, с която се справиха бързо и без грешка.  Практическата задача бе да пресметнат колко килограма латексова боя ще е необходима за боядисване на класната стая.

В края на часа двете преподавателки почерпиха учениците с десерти, но преди да ги хапнат, трябваше да намерят периметъра и лицето им.

Директорът на училището, г-жа Криси Аврамова, изненада учениците с шоколадови изкушения за добре свършената работа и обясни на малките ученици, че математиката може да е забавна, но е изключително полезна в живота и те трябва да бъдат много старателни и системни в овладяването на знанията.