ВГ „Нота Фреш“ със запомнящи се участия в национални и регионални форуми през месец май

Галерия Новини

Вокална група „Нота Фреш“ от СУ „Георги Измирлиев“ с ръководител учителят по музика Аспарух Костов взе участие в III-тия регионален преглед на музикалното самодейно изкуство „Пеем и танцуваме“- с. Драгижево. Освен с групово представяне, дует със солисти Хрисиа Нешкова и Рая Петкова завладя сърцата на публиката. Освен това изпълнението беше оценено с първа награда от компетентното жури: хореограф Петър Петърчев и доц. Митко Димитров при ВТУ „Св. св, Кирил и Методий“.

На същия форум, със съпровод на Аспарух Костов, се изявиха  детски танцов състав „Приключенци“ при НЧ „Напредък -1869“, в който по-голяма част от участниците са учениците на Гимназията. С техния художествен ръководител Димитър Иванов спечелиха също първа награда.

През месеца на духовността ВГ „Нота Фреш“ взе участие в: 50-годишния юбилей на Женски хор за обработен фолклор „Родна земя“ при НЧ“ Извор – 1873″, с.Самоводене; 25-годишния юбилей на Група за народни песни „Авлига“ при ККП „Здравец“-с. Козаревец.  На двата юбилея вокалната група подготви по една обща песен с юбилярите на три гласа,- нещо ново и трудно все още за усвояване от децата и отделно ги поздрави с песен от репертоара на групата. На младите творци беше връчен благодарствен адрес за участието им в концертите като надеждни наследници в изкуството,

През месец май ВГ „Нота Фреш“ подготви клип с помощта на Емил Кълчишков на песента „Молитва“ по текст на Иван Вазов и го изпрати за конкурса „Вазовата България“-гр. Сопот, за която национална инициатива се очаква класиране.

Запомнящо е участието на вокалната група на „Празника на дрипавата баница“ в с. Върбица – пъстро изложение на големи и сладки баници от цяла Северна България, в шоуто на талантите в училище по повод патронния празник.

Предстои годишна продукция на певците заедно с други даровити деца от училище, с което събитие ще приключи творческият сезон за настоящата учебна година.