5.в клас се включиха като осъзната общност в кампанията „Да изчистим България заедно“

Галерия Новини

На 17 септември 2022 г. бе проведена кампанията „Да изчистим България заедно“.  В нея се включиха учениците от 5.в клас, заедно със своите родители, с настоящия си класен ръководител г-жа Кремена Петърчева и с помощник г-жа Тихомира Кирацова, почистиха района около СУ „Георги Измирлиев“ – Горна Оряховица.

Екипирани с ръкавици и чували, те събраха основно найлонови торбички, пластмасови опаковки и бутилки, хартиени отпадъци. С настроение и ентусиазъм, бившите възпитаници на г-жа Светлана Тончева ще повторят инициативата в края на учебната 2022-2023 година. По този начин са убедени, че дават пример и ще привлекат свои съученици от училището за каузата на чистотата.

Подобаващо, след свършената работа, децата бяха поощрени със скромна почерпка. Времето, прекарано заедно с родителите и учителите, определено ентусиазираха децата и ги накараха да осъзнаят колко важно и хубаво е да живеят в чиста заобикаляща  среда. Дори с малкия си принос учениците са удовлетворени и вярват, че извършват добро дело. Началото е поставено! Новите идеи за заедност, съпричастност и взаимопомощ са водещи за учениците от 5.в клас.