Двама шестокласници от СУ „Георги Измирлиев” издават вестник и поддържат сайт на класа си

Галерия Новини

Адриян Драгански и Николай Павлов издават вестник и поддържат сайт на VI „г” на СУ „Георги Измирлиев”. Всяка седмица в часа на класа момчетата представят своето ново издание с новини от живота на класа и училището, съвети и интервюта.

Двете момчета са от Лясковец и до IV клас са учили в НУ „Цани Гинчев”. Там бил и първият опит на Николай да направи вестник, но излязъл само един брой. После се преместили в Гимназията и Ники запалил Адриян, който дори си купил камера, за да отразява всичко интересно в училище. Като петокласници имали малък проблем с първите издания, защото някои съученици не харесали идеята за вестника. От началото на новата учебна година всичко тръгнало по-добре и вестничето вече излиза всяка седмица – къде с по-малък, къде с по-голям обем.

Двете момчета, които се справят доста добре и с дигиталните технологии, не се спрели само до вестника, но вече правят и сайт на класа. Тъй като не могат да плащат за домейн, засега ползват възможността, която им дава sites.google.com за безплатно базиране на тяхното съдържание. Няма всички възможности, като истински сайт, но пък е безплатно. Ние тепърва се учим и за нас е добра възможност да пробваме, обясняват Николай и Адриян.

 В сайта им, освен новините от училищния живот, има и рубрика с интервюта, където ще гостуват учители на СУ „Георги Измирлиев”. Първият събеседник е преподавателката им по литература Йорданка Кушева. Покани има вече и към класния Явор Генов и директорката Криси Аврамова. Изборът за първи гост всъщност не е случаен, защото и двамата много си падат по театъра и са се записали в театрален клуб „Светлина”, който бе създаден по новата програмата на МОН „Заедно в изкуството и в спорта”. Йорданка Кушева е негов ръководител, а момчетата са истински развълнувани да влязат в следващата си роля и на истинска сцена.