Животът не е резервна част! 

Галерия Новини

Животът не е резервна част! Под това мото днес, 22.11.2022 г., се проведе училищен кръг от националното състезание по безопасност на движението по пътищата.

Националното състезание по БДП се организира и провежда в изпълнение на Секторна стратегия за безопасност на движението по пътищата 2021-2030 г. на Министерството на образованието и науката.

Всички ние сме длъжни да спазваме правилата за безопасно поведение на пътя. Тази отговорна дейност гарантира опазването на живота и здравето на всички участници, защото животът е безценен.

Състезанието премина в следните кръгове:

Състезание с велосипеди, за което бяха сформирани три отбора: “ Звездни бегачи”, “ Бързи рейнджъри”, “ Летящи нинджи” с ученици от 5,6,7 клас, които премерваха своята бързина, ловкост, знания за безопасност;

Беше направена демонстрация по оказване на първа помощ при пострадал велосипедист с участието на ученици от шестите класове. Те показаха практически как се постъпва при травма на глава, открита рана на крайник и използването на телефон 112 за подаване на сигнал за помощ.

Безопасно поведение на пешеходец в рамките на състезанието проведоха малките първолаци, показвайки безопасно пресичане на пешеходна пътека, познание на забранителните пътни знаци, как работи светофарът и как работи регулировчикът.

В края на състезанието директорът Криси Аврамова награди победители и участници.

Бъдете отговорни към себе си, своите семейства и всички участници на пътя! Пазете живота – той не е резервна част! Безценен е!