Осмокласници показаха на бъдещите кандидат-гимназисти, че подготовката за НВО може да бъде лесна и интересна

Галерия Новини

Днес ученици от 8.б клас предадоха своя опит и знания на бъдещите кандидат-гимназисти от 7.б клас в два поредни учебни часа по литература на тема: „Хъшовете между страданието и героизма“.

Симона Карастоянова, Даная Мустафова, Миа Глухарова и Виктория Василева си припомниха какво е да си седмокласник и да изучаваш отдалечената от нашето съвремие българска възрожденска литература.

Учебните часове бяха изнесени в училищната библиотека, която допринесе за приятната и мотивираща учениците атмосфера. Откъснати от традиционната класна стая, седмокласниците слушаха по-големите си съученици с охота и участваха с нескрит интерес в представените по нетрадиционен начин литературните уроци.

Под формата на викторини, игри и състезателни въпроси момичетата от 8.б клас показаха по нестандартен начин как с лекота учениците от 7.б клас да се подготвят за важния изпит, който им предстои в края на учебната година.

За отличното представяне в учебните часове седмокласниците бяха поощрени със специално подготвена грамота от техния учител по български език и литература – Ивелина Русева.

Интересните учебни часове в училищната библиотека ще продължат и в понеделник с изнесен урок по български език на тема: „Редактиране на текст“.