Почина дългогодишният учител и директор на СУ „Георги Измирлиев“ Емил Попов

Галерия Новини

В живота ни сме благословени с личности, за които е невъзможно да се говори в минало време. Емил Попов е такав учител, хуманитарист, творец, ръководител, организатор, обединител на хора с различни съдби, на ученици, родители, учители, културни и просветни дей

В дългогодишната си просветна дейност г-н Попов работи с отворена душа и висока професионална подготовка със стотици преподаватели, с хиляди деца, превръщайки се в част от техните семейства и съдби. Вроденото благородство, загрижеността и подкрепящата усмивка се помнят от бившите ученици, някои от които сега учители, от колегите, от хората, които по някакъв начин са черпили от извора на мъдростта – нетленното богатство на уважавания от нас Емил Попов.

Като дългогодишен директор на СУ „Георги Измирлиев“ в периода 1974-1992 г., г-н Попов е сред инициаторите и организаторите на построяването на новата част на Гимназията, както нашите съграждани я назовават, за да имаме днес този красив и голям дом на знанието. Авторитет, добър човек, с обич и внимание към всеки, но и респектиращ, справедлив и знаещ – това е Емил Попов. Неговото творчество внася още допълнителни характеристики към многопластовата му личност – човечност, неизчерпаема любов към род и корени, мъдрост и безкрайно духовно обаяние.

Емил Попов пое по пътя към Вечността. Това е неизбежно обстоятелство. Но неговият живот е пример за смисъл, себеотдаване, обич и посветеност на образованието и културата!

Дълбок поклон и вечна памет!