Продължават мотивационните срещи при седмокласниците

Галерия Новини

14 февруари беше запомнящ се за учениците от 7.в клас. След емоционалната януарска визита на доц. д-р инж. Татяна Йончева, научен секретар на Института по лозарство и винарство – Плевен, гост беше специалист с интересна и отговорна професия, при това възпитаник на СУ „Георги Измирлиев“ през целия период на обучението си. Това е Весислава Божанова – психолог-терапевт, с квалификация по социални дейности и здравно осигуряване. Класният ръководител Йорданка Кушева представи г-жа Божанова като неин блестящ съученик, приятел, милосърден и постоянно надграждащ квалификацията си специалист: магистър по психология към ВТУ, магистър по клинична психология към ЮЗУ, пълноправен член на БАПО/Българска асоциация по психоонкология, член на БАХ /Българска асоциация по хипноза/. Вярна на ученето през целия живот, тя се квалифицира като психотерапевт към ПИСЕЛ.

Всичко това е постигнато с натрупаната стабилна основа от знания, умения и човешки добродетели в Гимназията. И много труд!

Г-жа Божанова разказа на учениците за особеностите на съзнанието и подсъзнанието, за мотивацията, за техниките на възприятие, за разликата между психолог, психиатър и психотерапевт. Заедно направиха психологически експерименти и задоволиха любопитството си по много въпроси, които възникнаха в хода на срещата.

Учениците пожелаха следваща среща, за да разговарят отново по теми, които особено силно ги вълнуват. Традиционно удостоиха г-жа Божанова с ангела на доброто, а класната обеща да организира нова среща съвсем скоро, след като седмокласниците формулират и степенуват по важност въпросите си.