Вече са ясни учлищните шампиони в Средно училище „Георги Измирлиев“ в Spelling Bee и Spelling Bee Junior 2023

Галерия Новини Постижения

На 28.02.2023 г. в СУ „Георги Измирлиев“ се проведе училищният кръг на XIII Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee.
Училищният шампион Елина Филипова от VI „a” клас прие златния медал след двучасовата финална и много оспорваната надпревара, като спелува правилно думата „coyote”. На второ място се класира Ан-Реджина Кушева от VI „а“ клас. И двамата ученици ще продължат участието си в регионалния кръг на състезанието Spelling Bee, което ще се проведе на 25 март 2023 г. Най-добрите ученици ще участват в националния финал на 22 април в София, където ще се определи Spelling Bee шампионът на България.
Малките ученици на „Георги Измирлиев“ от втори до четвърти клас също имаха възможност да премерят сили в състезание по правопис Spelling Bee Junior, което се проведе по-рано същия ден.
Лъчезар Димитров от IV„а“ клас се наложи над останалите участници и се класира на първо място в училищния кръг като спелува правилно думата “mint” и победи Николета Стоянова от IV„б“ клас, която остана втора. И двамата ученици ще продължат участието си в регионалния кръг на състезанието Spelling Bee, което ще се проведе на 26 март 2023 г., а националният финал е на 23 април и ще определи Spelling Bee JUNIOR шампионът на България.
Правописните двубои са състезания, в които участниците трябва да изговорят правилно, буква по буква, най-много думи. Непредсказуемото изписване на думите в английския език допълнително повишава сложността на съревнованието. Състезанието повишава интереса на учениците към изучаването на английски език и подобрява знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. Състезателният елемент е много силен мотиватор за участниците, а емоцията е несравнима. Училищните Spelling Bee състезания често се превръщат в истински празник. Ученици от първи и втори клас традиционно бяха подготвили поздрав, а украсата за състезанието беше изработена от самите участници.